I begynnelsen av denne uken var det studentene som bare kunne møte opp for å få vaksinen sin. Nå kan resten av byens befolkning komme til drop in-time på Sentralbadet og i Åsanehallen.

En liten gladnyhet i all elendigheten er at det i går ble satt ny vaksineringsrekord i Bergen. Ifølge vaksinesjef Hossein Tehrani ble det satt 3100 doser i Sentralbadet torsdag.

Forventer litt krøll i starten

Husa gleder seg til å starte opp drop in-vaksinering og feiret dagen med å dele ut sjokolade til frivillige, vakter og vaksineklare i Sentralbadet torsdag ettermiddag.

– Jeg tror dette vil ha stor interesse og jeg håper at folk har lest seg opp på kriteriene. Alle som ikke har begynt vaksineringen sin er hjertelig velkommen, og de som skal ha dose to kan komme dersom det har gått minst fire uker siden en fikk dose en, forteller Beate Husa.

Hun forventer at det kanskje kan bli litt krøll og misforståelser.

– Nå har kommunen fått gode erfaringer fra student-vaksineringen, sier hun.

Høye smittetall og enormt press på byens TISK-strategi, så er Husa fornøyd med en ting:

– Det er fint vær. Det er så uendelig mye bedre å stå i kø når det er fint vær, sier helsebyråden og smiler.

Hun lover høy kapasitet, og at det ikke kommer til å stå på antall doser tilgjengelig.

Tror flere vil vaksinere seg

– 29.000 over 18 år har ikke tatt første vaksine, samtidig er smittetrykket høyt for de mellom 18 og 29 år. Hva gjør dere for å motivere denne aldersgruppen til å stille seg i vaksinekøen?

– Jeg tror høye smittetall er en viktig motivasjonsfaktor for å ta vaksinen. I tillegg tror jeg flere vil vaksinere seg nå som drop-in tilbudet gjør terskelen enda lavere.

– Hvorfor tror du en så stor gruppe av de unge ikke ennå har vaksinert seg?

– Man er ung og man lever gjerne litt lettere og tenker mindre på morgendagen. Det er ikke alltid en tenker på hva som er de lure valgene. Mange er nok motivert de siste dagene på grunn av smittetrykket, og jeg håper at foreldre og andre oppfordrer unge i denne gruppen til å vaksinere seg, sier Husa.

Hun påpeker at det er viktig at folk laster ned og fyller ut skjemaet for drop in-vaksinering.

– Da kan folkene våre gjøre jobben sin mye mer effektivt, sier helsebyråden.