Gå til sidens hovedinnhold

Dropper kjøttdeigen, velger frossenpizza

Artikkelen er over 15 år gammel

E.coli-frykten har endret våre matvaner. I mars kjøpte vi mer pizza en noen gang før.

Frossenpizza har lenge vært Norges nye nasjonalrett, men i mars tok det helt av. Salgsvolumet økte med 13 prosent sammenlignet med snittet ellers i året.

Grandiosa lørdagspizza ble lansert i samme periode, men det endrer ikke det faktum at E.coli-bakterien har skremt oss.

I forrige måned gikk Mattilsynet ut og advarte mot flere varegrupper, deriblant kjøttdeig. Mistanken til kjøttdeigen viste seg å være ubegrunnet, med konsekvensene ble betydelige med en nedgang på 26 prosent, viser ferske tall fra ACNielsen.

  • E.coli-saken har skapt disse endringene i vårt matvaremønster:
  • Salget av middagspølser og wienerpølser øker med 16 prosent i mars. Kjøttdeig og pastasaus er byttet ut med pølser.
  • Bruk av pasta stiger med seks prosent.
  • Kylling og ferskt fjærkre opplever en vekst på 32 prosent, som kommer på toppen av en totaløkning på 18 prosent siste å ret.
  • Ferske ferdigretter opplever en oppgang på 13 prosent.
  • Vi kjøper mer dypfryst panert kjøtt.

Til sammenligning opplever meksikanske retter, med taco i spissen, en svak nedgang (11 prosent).