Gå til sidens hovedinnhold

Helt middels thai

Artikkelen er over 6 år gammel

Chiangmai klarer ikke å hevde seg blant byens beste thairestauranter, mener BAs anmelder Inkognito.

Chiangmai er en middels restaurant. Det lå an til å bli noe mer mens de holdt til i Sparebankgaten 4, men nå er det flere thairestauranter her i byen jeg heller vil anbefale.

Det er faktisk gått 2 ½ år siden jeg sist spiste på Chiangmai i Strandkaien 4. Jeg husker at jeg da var skeptisk til innredningen.

Det er jeg fremdeles. Ingenting har skjedd. Bordene og stolene er laget av lyst tre, litt mørkere enn skandinavisk tre. Bordene er egentlig symaskinbord, som tyder på at det er ekte saker – sendt fra Thailand. Utskjæringene rundt i lokalet er virkelig på nivå med enhver norsk hytte. Forskjellen er at dette er thailandsk, også bildene er thailandske. Alt dette gir en følelse av noe ekte, ja, påkostet, men pent vil jeg ikke si det er. Lokalet har noe tomt og romlig over seg. De store vinduene gir fin utsikt mot Fisketorget og nedre delen av Fløien.

Vi var fire og delte forretten Chiangmai miks set til 200 kroner (sprøstekte kongereker, blekksprutringer, løkringer, vårruller og thaichips). OK som oppvarming, men ingenting av det vi knasket på pekte seg ut – ikke engang sammen med chilisausen.

Min Grønne karrirett med kylling og grønnsaker (180 kr) var for tynn. God på smak, men jeg foretrekker karrien mindre utvannet. Noen av gulrotbitene var kokt i hjel. Kjøttet var godt og mørt, litt lite kjøtt i forhold til grønnsaker trekker ned. Det at jeg fikk en kyllingkarri da jeg hadde bestilt svin, trekker også ned.

Jeg smakte på retten Stekt kjøtt med pepper, hvitløk og salat til hele 240 kroner. Kjøttet var meget smakfullt, men 240 kroner for en så enkel rett, det overrasket meg. At denne enkle retten (nummer 14) koster 60 kroner mer enn karrirettene er meg en gåte.

Ellers var servicen korrekt, uten den samme entusiasmen jeg opplevde på dette stedet, da servitøren kom joggende for å tilfredsstille våre behov

Derfor går nok servicen ned fra en åtter til en sekser. Jeg synes heller ikke at stedet gir stor valuta for pengene. En av gledene med kinesisk, thai og vietnamesisk er at man betaler nesten halvparten av det som man gjør på norske og franskinspirerte restauranter.

Her var det dessverre opp mot norske priser.

Kommentarer til denne saken