Grantreet som ligger nedblåst i fjellskråningen like ovenfor veibanen i Vallasvingene på E39 Osvegen, har ligget slik siden midten av januar. Treet ser ut til å ha blåst ned, med roten på slep.

Nå klamrer det seg fast til fjellveggen etter det som er igjen av røttene.

For travel til å rydde

En BA-tipser har fulgt med på treet, og tatt bilder etter som ukene har gått. Fortsatt henger det etter røttene i skråningen, mens trafikken suser forbi under.

Det til tross for at Statens vegvesen, ifølge vedkommende, har blitt varslet flere ganger om at treet er på vei til å falle ned midt i veibanen. BA-tipseren sier at beskjeden fra veivesenet er at de er klar over treet og vil ta det bort når noen har tid.

To måneder etter første varsel er de fortsatt for travel til å rydde det bort.

– Ikke hørt om det

Prosjektleder for drift og vedlikehold i Bergensområdet, Håkon Toverud i Statens vegvesen, har ikke hørt om det nedblåste treet.

– Denne saken er ikke kommet til veivesenet enda. Det kommer ikke flaksende med en gang. Hvis ikke det er kommet rett frem, er vi ikke oppmerksomme på det, sier han.

Avdelingslederen vil oversende saken til driftsentreprenøren, da de har ansvar for drift og vedlikehold av veiene.

– De skal gjøre ukentlige inspeksjoner på E39. Dette er litt som å lete etter nålen i høystakken, men skal likevel være lett synlig. Treet vokser jo nedover, det skal det ikke gjøre!

Veivesenet vil nå sende entreprenøren ut på jakt etter treet i Vallasvingene og så be dem fjerne det.