Ved midnatt mandag opplyste politiet at Røde Kors var fremme hos kvinnen (27), som hadde ringt fire timer tidligere og bedt om hjelp.

– Hun var kald, og er tilsett av ambulansepersonell. Alt var OK, både henne og hundene, sier Frode Kolltveit, operasjonsleder i Vest politidistrikt.

GPS-en sviktet

Kvinnen hadde lagt ut på tur fra turisthytten Trondsbu, ikke langt fra Tinnhølen, da hun gikk seg vill søndag kveld. Planen var å gå tilbake til DNT-hytten, men så skal GPS-systemet ha feilet.

– Dette er en fjellvant kvinne, men det tyder på at GPS-systemet har sviktet henne. Hun klarer ikke å finne veien, og blir ledet i feil retning, ser det ut som, sa Tatjana Knappen, operasjonsleder i Vest politidistrikt, til BA søndag kveld.

Politiet ble oppringt av kvinnen klokken 2008, som fortalte at hun hadde gått seg vill. Ut fra kvinnens telefon, fant politiet posisjonen hvor hun befant seg.

Hentet med ATV

Frivillige mannskaper ble kalt ut med ATV for å bistå kvinnen og hjelpe henne tilbake.

Det er snø på Hardangervidda, og søndag kveld var det vind og kaldt, ifølge politiet.

– De nærmer seg posisjonen. Det er ikke flygevær i området, så vi kan ikke sende redningshelikopter eller luftambulanse. Vi satser alt på at de frivillige finner henne, sier Knappen til BA klokken 23.30.

En halvtime senere var Røde Kors fremme hos kvinnen.