Gå til sidens hovedinnhold

Her åpner Bergens første bar i krystallklar is

Artikkelen er over 6 år gammel

Flere turister leter og leter etter en isbar som angivelig skulle åpnet i C. Sundts gate i år. Men baren fikk ikke fryseanlegget i tide, og åpningen er nå utsatt.

– Den ble aldri åpnet, så den eksisterer ikke, sier avdelingsleder Eva Marie Tveit ved turistinformasjonen.

I turistguiden for Bergen står det nemlig at det man kan oppleve en unik isbar i C. Sundts gate på Nordnes.

Mye interesse

Tveit forteller at guiden ble trykket før turistsesongen i vår, og at de som har kjøpt og betalt for annonsen nok har fått problemer med åpningen.

– Det har vært mye interesse rundt dette, så vi fleiper om at vi nok kunne slengt opp noen iskasser og tjent gode penger, sier Tveit.i

Det er nemlig flere turister som gjerne kunne tenke seg å oppleve «Magic Ice» i Bergen.

– Det er mange som har spurt om dette, og vi vet at det er flere som har gått rundt og lett etter det. Folk i samme bygget forteller om stor pågang av folk som leter etter isbaren. Det er jo fortvilende for turistene, sier Tveit.

Prøver igjen neste år

– Vi fikk utfordringer med det tekniske like før høysesongen, da det ble forsinkelser på fryseanlegget, sier Kirsten Holmen, som er eier og ansvarlig av Magic Ice.

Magic Ice er et konsept med kunstgalleri og isbar, hvor alt er av krystall klar is. Isbaren holder fem minusgrader, og holder åpent året rundt.

Satsningen i Bergen skal dokumentere reiseliv i vekst, og ifølge Holmen har de allerede mottatt positive tilbakemeldinger.

– Is utstillingene våre har høy attraksjonsverdi og vil være med å løfte Bergen som reisemål, mener Kirsten Holmen.

Hun forteller at isbaren vil ha en forankring i den autentiske historien som Bergen og Norge har å by på.

– Det vil være oversiktlig og interessant,  som er med å bidra til at historien huskes lenge etter besøket er over når man vandrer igjennom utstillingen.

Iskunstnere i verdensklasse

Magic Ice har en egen ice craving school i Vilnius, hvor de rekrutterer kunstnere fra hele verden.

– Jeg vil påstå at kunstnerne er i verdensklasse. I Oslo er tema Edward Munch, og isbaren i Nord-Norge handler kunsten mye om nordnorsk historie.

Magic Ice ble på en konferanse i Marseilles i 2012 nominert som en av tre mest innovative utflukter i verden.

Event selskapet Magic North har i elleve år drevet attraksjonen Magic Ice i Lofoten, og driver også samme type attraksjon i Karibien på cruisedestinasjonen St. Thomas. I tillegg har Magic Ice tre isbarer i Oslo.

Kommentarer til denne saken