– Båten er ikke skadet, men det virker som noen har tatt den med seg på heisatur for det ligger en tom ølboks her, sier Ado-tekniker Ketil Markussen.

Han har i formiddag vært ute i båt langs hele Store Lungegårdsvannet og Puddefjorden på leting etter den stjålne pedalbåten. Så fikk han plutselig napp.

– Leteaksjonen varte ikke så lenge. Båten er jo ikke akkurat så vanskelig å få øye på, forteller Marcussen til BAs journalist på stedet.

Den hvitfargede farkosten er utformet som en svane, er fire meter lang og to meter bred. Den drives kun av pedalkraft, og er ment å være en hyggelig sommeraktivitet for barn og ungdom.

BA var med da pedalbåten ble gjenfunnet ved badehuset Heit på Møhlenpris.

– Det var helt tilfeldig at jeg kom over den her. Vi har opplevd at folk har stjålet to av båtene våre før, men også da fant vi dem ganske kjapt, sier detektiv Ketil Markussen.

Til daglig ligger den fortøyd ved byens største badeanlegg ved Store Lungegårdsvannet. For å ta seg ut dit må man enten ha båt eller svømme, så tyvene har lagt ned en ikke ubetydelig innsats.

Etterlysning

Ado gikk bredt ut i sosiale medier med etterlysning etter båten da tyveriet ble oppdaget torsdag morgen. Ado-sjef Håkon A. Egeberg Johansen utlovet belønning til den som kunne hjelpe å løse mysteriet.

– Vi regner med at noen løse fugler har tatt vår løse fugl en gang siden tirsdag. Så har de kanskje brukt den til å tråkke hjemover. Båten er tungtrådd. Den er beregnet for fire personer og du styrer med et ratt i midten av båten, forklarer Johansen.

– Hadde dere sikret båten godt nok?

– Tydeligvis ikke godt nok. Den lå fortøyd ved kaien sammen med kajakkene våre. Hvis noen ønsker å stjele noe, så greier de det uansett.

Ado har i etterkant av Havnesjefen-forsvinningen kjøpt nye kjettinger for at tyveri ikke skal skje igjen.

Norgesberømt

Navnet «Havnesjefen» stammer fra Osbadet, som tidligere eide farkosten. Ado kjøpte den brukt for noen uker siden.

Osbadet skal ha oppkalt båten etter den berømte knoppsvanen med samme navn, som ble norgesberømt i 2017. Etter flere episoder der fuglen angrep mennesker, besluttet Os kommune å avlive den.

Ado Arena er stengt i juli grunnet oppussing.