Natt til lørdag ble to personer drept og over 20 personer skadet etter at en mann løsnet skudd mot flere puber midt i Oslo sentrum.

Oslo Pride og Foreningen FRI oppfordrer hele Norge til å markere Pride i alle landets nabolag, hjem og grender.

– Vi kan fortsatt være stolte og synlige, la oss bare være det i nabolagene med familie, venner og nære, sier leder i Foreningen FRI Inge Alexander Gjestvang i en pressemelding lørdag.

Den planlagte Pride-paraden i Oslo er avlyst etter anbefaling fra politiet. Men Fri ønsker at det blir laget markeringer rundt om i Norge.

Her er oversikten over markeringer i Vestland:

  • Pride i Hardanger: Det er pride-parade klokken 1430 i Tyssedal, og pridefest i Odda resten av kvelden. Tysso pride var planlagt til denne dagen, og de kjører arrangementet som planlagt.
  • Bergen sentrum: En privatperson har stelt i stand en markering ved Den blå steinen klokken 15, lørdag. Medarrangører er Skeiv Verden Vest, Fri Vestland og Regnbuedagene i Bergen.
  • Austevoll Pride arrangerer markering i Bekkjarvik lørdag klokken 1530. «Alle som ønsker av å slå av en prat, være sammen med andre, eller vise støtte er velkommen», skriver arrangørene.

Vet du om andre markeringer eller tilbud? Send tips til journalistene Marie Mundal eller Marie Skarpaas Karlsen.

Andre tilbud:

Oslo Pride og Foreningen Fri oppfordrer folk til å dele sine lokale markeringer i sosiale medier med emneknaggen #walkwithpride