Hundepark

– Den midlertidige barnehagen i Nygårdsparken er endelig fjernet, og anleggsmaskinene står klare. Her bør det etableres hundepark. Det ville blitt en populær møteplass for hundefolk, det ville tiltrukket seg flere folk i parken, også på mørke, regnfulle høstkvelder og parken ville blitt tryggere for alle.

Hundeeier

Dårlig planlegging

– Nå har Gigabox åpnet i Åsane og trafikken her ute er blitt mye verre. Lørdagen er det helt håpløst å kjøre gjennom Åsane senter. Og neste måned kommer Billy! Ingen som tenker på trafikken her ute? Man står i stampe!

Tommy

Vil du gi noen ris eller ros? Send ditt innlegg til BA!

Hjelp Ukraina

– Meldinger i dag igjen om terror mot sivile. Mange bergensere ønsker å hjelpe. Vi kan sende penger som organisasjoner kan bruke til barn, gamle, skadede osv. Kan BA finne et kontonummer som er sikkert? Det haster. Vinteren nærmer seg. La oss hjelpe Ukrainas befolkning.

Hilsen Arild

Svar: Hei! Takk for henvendelsen. Hvis dere ønsker å støtte Røde Kors sitt arbeid for dem som er rammet av krigen i Ukraina kan dere bruke kontonummer 8200 06 10190 og merke betalingen med Ukraina. Tusen takk!

Med vennlig hilsen,

Ingrid, Medlem- og

giverservice, Røde Kors

Boss

– Bir har nettopp åpnet et nytt returpunkt for glass- og metallemballasje på Nordnes, men i forrige uke hadde noen satt igjen poser med glass og metall-avfall der den gamle containeren hadde stått. Bir ryddet opp og sier «Gammel vane er vond å vende» (BA tirsdag). Jeg synes Bir skulle latt bosse ligge! Sett heller opp Webkamera!LHa

Bussen

– Mandag hadde jeg en viktig time i byen og tok 0830-bussen fra Hellesøy. Vanligvis tar jeg en senere buss og bytter på Ågotnes, men denne stoppet ikke på Ågotnes og vi måtte bytte på Straume. På Straume ble vi stående ute og fryse i 20 minutter før bussen kom, og på vei inn til byen stoppet bussen på absolutt alle stopp. Vi var ikke på Festplassen før klokken 1030, altså to timer etter at jeg gikk på bussen! Det resulterte i at jeg kom for sent til timen, men jeg måtte betale den! Når man reiser så langt, så burde det i det minste vært en direktebuss fra Straume og inn til byen, men de plukket jo opp alt! Bussen ble stappfull! Sett opp flere busser! Skyss må ha ruter man kan stole på!

Oppgitt passasjer

Svar: Den aktuelle dagen var 450-bussen fra Skogsskiftet dessverre ti minutter forsinket til Straume. Denne forsinkelsen holdt seg til Festplassen. Bussen ble også full på vei innover mot byen. Vi beklager problemene forsinkelsen medførte for deg. I Mobilitetsplan Vest, som nå er ute på høring, legges det opp til hyppigere avganger fra Straume til Bergen. For reisende fra Hellesøy vil det nok ofte likevel være best å bytte buss på Ågotnes.

Øyvind Strømmen,

pressekontakt, Skyss

Billetter til Bybanen

– Det fins fortsatt mange som av forskjellige grunner ikke har Vipps eller data på mobiltelefonen og heller ikke bruker internett. «Pling»-kortet var greit, når du reiser med Bybanen. Nå er «Pling»- automatene fjernet. Du er henvist til å kjøpe billetten på en automat, som ofte ikke virker. Dessuten kan du ikke betale kontant på automatene. Her bryter Skyss Sentralbankloven § 3–5. Du har rett til å betale kontant. Det er mye enklere å sette inn kr 20 eller kr 20 × 2 i automaten. Mange bruker fortsatt bare kontanter.

Skyss kan neppe være tjent med at mange er nødt til å reise gratis.

Hilsen Stein Valestrand

Svar: Over 9 av 10 av de reisende i Bergen betaler i dag med Skyss-appen, som er det enkleste for de fleste. De som trenger det skal likevel kunne kjøpe billetter på andre måter. Samtidig har vi måttet forenkle billettsystemet vårt, som har krevd mye teknisk utstyr, både om bord på buss og bane, og på holdeplasser. På buss kan man nå betale med bankkort hos sjåføren. Langs Bybanen settes det i disse dager opp nye automater som gjør det raskt og enkelt å kjøpe billett der. Det er også mulig å kjøpe billett via SMS. Da trenger man verken en smarttelefon eller dataforbindelse. Du sender simpelthen en tekstmelding med «Barn», «Voksen» eller «Honnør» til 2412, og så får du en SMS tilbake som gjelder som billett. I tillegg til dette har vi en egen nettbutikk der man kan kjøpe både enkeltbilletter og periodebilletter.

Andelen som betaler med kontanter er i dag veldig lav. Loven medfører heller ikke et krav om at man skal kunne betale med kontanter overalt en tjeneste ytes. Skulle vi hatt myntautomater langs Bybanen ville dette vært ressurskrevende og fordyrende. Det er likevel fullt mulig å betale med kontanter, både om bord på busser og på kundesenteret vårt på Bergen busstasjon. På bussen kan man bare kjøpe enkeltbilletter. Betaler man med kontanter om bord i sone A må man betale et kontanttillegg.

Øyvind Strømmen,

pressekontakt, Skyss

En løsning?

– Leser om hjorten på den nye motorveien til Os. Her bør de få opp en viltbro, slik de har på nye E6 utenfor Hamar.M.B.

Les flere summetoner her: Veien til Voss må prioriteres før bybane til Åsane!