Her er forklaringen på at Maren plutselig er blitt en målmaskin

Maren Mjelde stortrives i sin nye posisjon på banen.

Maren Mjelde stortrives i sin nye posisjon på banen. Foto:

Av

Maren Mjelde (30) har fått sjansen på Chelseas høyrekant i to kamper. Det har resultert i tre mål.

DEL

Søndag scoret hun to ganger da West Ham ble knust med 8-0 i superligaen. Spilleren fra Espeland i Arna ble onsdag matchvinner da Chelsea tok seg til ligacupfinale med 1-0-seier over Manchester United, og søndag fortsatte 30-åringen der hun slapp.

Etter å ha spilt høyreback i hele sesongen, har hun fått sjansen på høyre midtbane i disse kampene. Det får den norske landslagskapteinen fordi sørkoreanske Ji So-Yun og newzealandske Sam Kerr er borte på landslagsoppdrag.

Ble overrasket

– Jeg ble litt overrasket da jeg ble plassert på høyre midtbane, men jeg har jo alltid ønsket å bidra mer offensivt. Så jeg ble ikke akkurat lei meg, og det har fungert veldig bra. Det er virkelig gøy å spille der, slår Mjelde fast til BA.

Og tomålsscoreren i West Ham-kampen legger ikke skjul på at hun håper at Chelsea-manager, Emma Hayes, fortsetter å bruke henne der.

– Jeg håper at jeg kan gjøre det motsatte av det litt eldre spillere pleier å gjøre. De havner gjerne mer og mer bakover på banen. Jeg går fremover i posisjonene, ler hun.

Mjelde sendte de helblå i føringen etter syv minutter. Bethany England økte til 2–0 fem minutter senere, mens Sophie Ingle gjorde 3–0 like før pause. Hun fikk pasningen fra Guro Reiten.

Trøstet gammel kjenning

Etter sidebytte fortsatte Chelsea å herje med Cecilie Redisch Kvamme, som Mjelde spilte sammen med i Arna-Bjørnar, og hennes lagvenninner i West Ham. Erin Cuthbert gjorde 4-0 etter 52 minutter.

England satte 5-0 før Mjelde var fremme etter 63 minutter med sin andre scoring for dagen. Guro Reiten ble byttet ut etter 67 minutter og erstattet av Ramona Bachmann. To minutter før slutt satte Bachmann inn 7-0-målet. På overtid dukket Emilie Murphy opp og fastsatte resultatet til 8-0. Kvamme spilte hele kampen for West Ham.

– Jeg snakket med Cecilie etter kampen, og ba henne bare glemme den så fort som mulig. Ingen av oss forventet en sånn seier. De hadde en helsvart dag, og vi var rett og slett veldig gode, slår Mjelde fast.

Med seieren skygger Chelsea serieleder Manchester City. Laget er ett poeng bak med en kamp mindre spilt.

Reading med tre norske spilte 1-1 mot Manchester United. Kristine Leine og bergenseren Amalie Eikeland spilte hele kampen, mens Lisa-Marie Utland kom inn etter pause.

Artikkeltags