Gå til sidens hovedinnhold

Her får kronprinsen siste nytt om 17. mai-feiringen i Bergen

Med tre dager igjen til nasjonaldagen, fikk 17. mai-komiteen i Bergen fortalt om gjennomføringen her i byen.

– Det er flott at han engasjerer seg, sier formann i 17. mai-komiteen, Erik Næsgaard, som forteller at kronprinsen feiret 17. mai i Bergen i 1994.

– Så han vet godt hva han går glipp av, legger Vidar Børve i 17. mai-komiteen til.

Torsdag inviterte kronprins Haakon Magnus 17. mai-komiteen i Bergen til et videomøte.

17. mai-komiteen i Bergen stilte foran kamera fra et kontor på Kokstad. Kronprinsen selv var direkte fra sitt kontor på Skaugum.

– Jeg tenkte det var fint å snakke direkte for å høre hvordan dere planlegger 17. mai-feiringen, sa kronprinsen innledningsvis.

Alta fortalte først om sine planer, som mange korps og appeller spredt rundt i byen på nasjonaldagen. Lillehammer skal blant annet ha en seks timer lang veteranbilkortesje innom hver krok av byen, med blant annet byens ordføreren i en rød Jaguar.

Les også

17. mai i alle kanaler: – Det blir historisk

– Men hvordan blir det i Bergen?

Næsgaard og Børve fortalte om helomvendingen i Bergen, bydelskortesje, byfjordskortesje og alle andre små og store planer for nasjonaldagen. Kronprinsen fikk også mimret tilbake til 17. mai-feiringen i Bergen i 1994.

– Jeg tror det er den eneste byen i Norge jeg har feiret nasjonaldagen i, bortsett fra Oslo, fortalte han.

Det holdt også på å gå helt galt da PC-en ga varsel om at den snart gikk tom for batteri. Men Børve hadde ladekabel lett tilgjengelig, så krisen ble raskt avverget.

– Det er videomøtenes gleder, lo kronprinsen.

– Men hvordan blir været? spurte kronprinsen.

– De snakker om at det er snø i Alta, men det har det jammen santen vært i Bergen de siste dagene også, svarer Vidar Børve og fortsetter:

– Vi får ikke samme vær som i fjor, men vi får nok en gjennomføring som fungerer bra selv om vi egentlig skulle ønske at det var bedre vær.

– Det høres ut som dere har planen klar i Bergen også, sa kronprinsen.

Kommentarer til denne saken