De satt på toget som fikk store problemer på Myrdal stasjon torsdag kveld.

Der ble de stående bom fast til de ble busset til Bergen fredag. Rundt klokken 1300 kom de endelig frem til Jernbanestasjonen etter den strabasiøse ferden.

Torsdag morgen satte Kajsa Antonson seg på et fly fra Malmø i Sverige. 30 timer senere har hun endelig kommet seg til Bergen.

– Først og fremst var det veldig kaldt, sier hun lattermildt til BA på Jernbanestasjonen.

Hun har reist til Bergen for å delta på Borealis-festivalen.

– Det har vært en veldig lang reise, men det er jo typisk når jeg først skal ut på tur.

Hun roser de ansatte som jobbet på toget, og beskriver dem som utholdende og informative.

– De delte ut vann og müslibarer. Da de skjønte at vi kom til å bli stående en stund åpnet de kafeen slik at vi fikk varm drikke og boller.

Selv om hun er en av dem som har fått sovet litt på både toget og bussen, er planen for de neste timene skrevet i stein:

– Nå skal jeg rett på hotellet og sove.

Hard dag på jobben

På stasjonen møter BA direktør i Vy tog Vest, Yvonne Hetlevik. Hun forklarer at det var to erfarne konduktører om bord på toget.

– Jeg har snakket med dem, men akkurat nå har de lagt seg til å sove. De har jobbet gjennom natten, sier hun.

Besetningen om bord på toget delte ut all maten de hadde tilgjengelig, og skal ifølge henne ha oppfattet stemningen som rolig og god.

– Den generelle tilbakemeldingen fra passasjerene har også vært god. De forsto at dette var en situasjon vi ikke kunne gjøre så mye med. Hun kan meddele at de omtrent 180 passasjerene nå har kommet seg vel frem.

Les også

Enorm dose flaks at Bergensbanen frøs fast på Myrdal