Det skulle ikke engang gå ett år før Kåre Ingebrigtsen var ferdig i klubben. 8. august 2020 ble han ansatt. 19. juli 2021 fikk han sparken. Han startet med hjemmetap mot Mjøndalen og avsluttet med uavgjort mot Mjøndalen. Fasiten i serien ble fem seire, ti uavgjorte, seksten tap, 35-56 i målforskjell og 25 poeng på 31 seriekamper. I snitt 0,81 poeng pr kamp.

Om det vil hjelpe så mye at han fikk sparken, aner jeg ikke. I en normal fotballklubb der han hadde fått hjelp med spillerlogistikken fra en sportssjef, hadde treneren kanskje vært den åpenbare personen å peke på som den "skyldige". Jeg heller da også mot at det kanskje var det rette å forsøke et trenerbytte. Men her er det flere som har skyld og andre i klubben bør gå samme veien.

Det som taler for at dette var en riktig avgjørelse er selvsagt først og fremst de elendige resultatene. Han har holdt på i elleve og en halv måned, og fremgangen har i praksis vært ikke-eksisterende. Det eneste positive måtte være at vi har lagt mer vekt på å angripe - og å bruke unge spillere, enn forgjengeren ville forsøke på. Resultatmessig har det blitt verre med Kåre. Og han har heller ikke hatt noen utvikling av betydning som her pekt rette veien innenfor sin egen periode.

Hvor lenge skulle man vente på fremskrittene og tro på at det skulle snu uten å foreta seg noe? Som jeg sa etter sparkingen av Lars Arne Nilsen i begynnelsen av august i fjor: På et eller annet tidspunkt må man spørre seg om hvor stor sjansen er for at ting vil bedre seg uten å foreta grep.

Med de dårligste første fjorten kampene i en Brann-sesong siden 1948/49, var det i utgangspunktet vanskelig å forsvare at treneren skulle sitte. Spesielt når høstsesongen under ham i fjor var nesten like dårlig.

I en ideell verden kunne han selvsagt fått enda mer tid til å bygge et lag for fremtiden, men da helst i et seriesystem der man ikke kan rykke ned. For nedrykk er meget kritisk for Brann. Ikke minst økonomisk. Spesielt hvis vi ikke skulle rykke opp igjen på første forsøk - noe det er en fare for at vi ikke vil gjøre.

Så å redde plassen er uhyre viktig. Spesielt for en stor klubb som Brann. Og det er fortsatt mulig. Så da kunne man ikke bare la det skure og gå.

Ingebrigtsen har ikke all skyld i denne motgangen. Det er ikke engang sikkert det hjelper å bytte trener. Noen ganger hjelper det å bytte. Andre ganger ikke. Noen ganger kommer effekten med en gang. Andre ganger etter en stund. Atter andre ganger ikke i det hele tatt. Og det er veldig vanskelig å forutse hvem som vil havne i den ene eller andre kategorien. Resultater andre steder er ingen garanti. Det lærte vi med Rikard Norling.

Men i den desperate situasjonen vi er i, bør det meste være prøvd. Det kan knapt bli verre resultatmessig enn det har vært under Kåre, så på kort sikt er det gjerne lite å tape på å prøve noe annet.

For noe måtte gjøres i håp om at litt nye tanker i trenerteamet kan snu trenden og få eliteserieplassen reddet med et nødskrik i desember. Selv om Ingebrigtsen tilsynelatende hadde tillit i spillerstallen og publikum likte hans offensive tilnærming.

Noe som imidlertid gjør meg litt avventende til det hele, er det mer langsiktige: For det typiske nå er å hente inn en kynisk jævel på "midlertidig kontrakt" for å redde plassen. En som kun tenker på poeng, og gir en god "f" i underholdning. Og for all del; i et håp om å fornye kontrakten, tror jeg nok hele Bergen kan leve veldig fint med det denne høsten. Hvis det er det som skal til for at vi redder oss. Poeng er det eneste som teller nå. Ikke tvil på det!

Problemet er at det kommer en tid etterpå. For etter at plassen eventuelt er reddet, så blir den "midlertidige løsningen" i en euforisk "hurra, vi reddet plassen"-rus fort den permanente. Og i lengden holder ikke kynisk møkkafotball i Bergen. Her vil man ha både resultater og underholdning. I pose og sekk. I taske og bag.

Så da vil det som gjerne etter hvert endrer seg til å bli "den permanente løsningen", ironisk nok likevel ikke bli en spesielt langsiktig løsning. For å satse på "en kynisk jævel" er ikke langsiktig i Bergen. Da er det nemlig bare et tidsspørsmål før det blir Rune Skarsfjord og Lars Arne Nilsen om igjen, og man likevel må bytte trener fordi folk er lei kjedelig fotball. For historien viser at det ikke holder i denne byen. I hvert fall ikke så lenge vi ikke kjemper om gull. Og det gjør vi som regel ikke...

Selv om vi i en periode fremover eventuelt må gå for en kynisk tilnærming for å få resultater og redde plassen, er det viktig i det langsiktige perspektiv å ikke miste fokus på offensiv fotball. Det kommer en tid etter 2021 også!

Det finnes også flere momenter som taler til Ingebrigtsens favør når de dårlige resultatene skal forklares: Spillemessig har vi ikke vært på langt nær så svake som resultatene skulle tilsi. Vi blir sjelden utspilt. Flere kamper har vi dominert, slik at det som gjerne skiller oss fra en klart bedre tabellplassering (nei jeg snakker ikke om medaljer) ikke nødvendigvis er spillestilen eller taktiske disposisjoner, men at vi mangler matchvinnere i begge ender av banen. Men de har vi ikke.

Ja Kåre kunne sikkert fått mer ut av stallen enn han har gjort. En annen trener hadde kanskje klart noe bedre resultater. Bunnstrid hadde det nok blitt uansett. For "alle" - kanskje utenom Branns styre og ledelse - har sett i lang lang tid at dette ikke akkurat er noen knallstall. Og når det gjelder nettopp det, kan vi peke på folk over ham i Brann-systemet.

Jo da, man kan gjerne si at trenerne over tid selv er medskyldige i en dårlig stall. De har som regel selv vært med å bygge den. Og Ingebrigtsen har sammen med Rune Soltvedt hentet inn en del rart, selv om en del fremdeles er rester fra LAN-tiden.

Men at stallen i 2021 er for svak og tynn, skyldes også i stor grad at Ingebrigtsen i fire og en halv måned denne våren og sommeren ikke fikk hjelp med spillerlogistikken fra noen sportssjef i det hele tatt.

At Soltvedt måtte gå av, var ikke noen skandale i seg selv. Det var på høy tid i grunn. Men det var håpløst at hans avgang gjorde at vi i så lang tid stod uten en sportssjef - blant annet midt i et kritisk overgangsvindu der vi nettopp hadde ryddet bort en drøss spillere med erfaring og bare delvis hadde kommet i gang med jobben å hente inn erstatninger og forsterkninger. Det som var kommet inn var både færre og for en stor del mer uerfarne spillere enn det som var forsvunnet ut.

Og for all del; å erstatte eldre spillere med yngre, er ikke noe problem i seg selv. Men skal man ha sportslig fremgang, må man også hente noen etablerte "stjerner" i tillegg. Det rakk imidlertid ikke sportssjefen å få gjort før han ble kastet på dør og ikke ble erstattet før det var for sent og overgangsvinduet for lengst var lukket. Og det blir for mye å forlange at en trener som har mer enn nok å gjøre på treningsfeltet, også skal kunne fungere 100 % med en sportssjef sine oppgaver.

Dette faktum, i tillegg til en del andre uheldige og merkelige håndteringer de siste årene, gjør at det absolutt er flere enn Ingebrigtsen som bør gi seg i klubben. Tre år med svake resultater, som på toppen av det hele bare har blitt verre og verre, må få konsekvenser for flere enn en trener som bare var her ett år og ikke på noen måte er roten til Branns totale sportslige fiasko.


Om situasjonen:

.

Veien frem til eliteseriespill 2022 er fremdeles fryktelig lang. Og selv om Daouda Bamba har klart å score i fire kamper på rad - noe ingen Brann-spillere hadde klart i serien på nesten åtte år, sliter vi fremdeles offensivt. Det stokker seg inne i feltet. Det er for mange dårlige innlegg, for mange feile valg og for mange svake avslutninger.

Bakover er vi egentlig ikke så verst lenger, men vi får minst ett baklengsmål hver bidige gang. Og det holder ikke når vi samtidig sliter så voldsomt med å score. Mellom sekstenmeterne er vi ofte bra. Mot Mjøndalen skyldtes riktignok dette delvis at det ikke er vanskelig å være god frem til sekstenmeteren hvis motstanderen ligger med alle sine mann i sekstenmeteren...

Men generelt så er det de siste meterne det skorter på. Dessverre er det der kampene avgjøres. I overgangsvinduet skriker dette laget etter spillere med innleggs- og avslutningskvaliteter. Jo da, Bamba er på gang, men av erfaring vet vi at han like gjerne kan gå uten scoring i de ti neste kampene. Og selv om han scorer, så bommer han fremdeles på mange store muligheter. Men med fire mål på fire kamper, kan man selvsagt ikke avskrive ham helt. Det vil imidlertid være naivt å ikke gjøre det man kan for å hente inn en ny kvalitetsspiss i sommer. Enten som erstatter eller som supplement. Forsterkninger må uansett komme i sommer. Man må ikke tro jobben er gjort med tanke på endringer når man nå skifter trener.

I forsvaret har vi hentet flere forsterkninger allerede. Men hvor ble det av Vieux Sané, som har virket veldig lovende i de minuttene han har fått?

Slik redder vi plassen:

Hvis de tre lagene rett foran oss fortsetter med samme poengsnitt som til nå, vil Mjøndalen få 30 poeng, Tromsø få ca 23 poeng og Stabæk få 16-17 poeng. Ut fra den teorien vil vi da trenge 31 poeng for å ende på trygg grunn. Altså 24 poeng fra nå, noe som tilsvarer 1,5 poeng per gjenværende kamp. 1,5 poeng pr kamp er omtrent det som lag som ender rundt femte-sjetteplass pleier å ha.

Hvis vi nøyer oss med kvalik, kan det ut fra matematikken holde med 24 poeng totalt. Altså 17 fra nå - noe som tilsvarer ca 1,06 poeng pr kamp. Det er omtrent det som lag som ender rundt nummer elleve og tolv pleier å ha. Og vi kan vel, med noen forsterkninger, klare å prestere sånn cirka tolvte best resten av sesongen?

I budsjettet under skal det holde med 29 poeng for å redde plassen:

nå ->

|

BRANN

7

|

STAB.

6

|

MJØN.

11

|

TIL

10

Runde

|

mot


|

mot


|

mot


|

mot


uts. 1

||

LSK h

1

|

S08 b

1

|uts. 2

||

Mjø b

1

|

Stb h

1

|14

||

S08 h

3

|

TIL h

3

|

Mjø b

0

15

|

SF h

3

|

KBK b

1

|

RBK h

0

|

VIF h

1

16

|

Str. b

1

|

Mjø h

3

|

Stb b

0

|

SF b

3

17

|

Hau h

3

|

VIF b

0

|

LSK h

1

|

B/G h

0

18

|

LSK b

0

|

Vik h

1

|

MFK b

0

|

RBK b

0

19

|

TIL b

3

||

SF h

3

|

Bra. h

0

20

|

KBK h

3

|

SF b

1

|

RBK b

0

|

LSK b

0

uts. 19

||

Str. h

3

||21

|

Mjø b

1

|

B/G h

0

|

Bra. h

1

|

Hau h

3

22

|

Stb h

3

|

Brann b

0

|

Hau b

0

|

MFK b

0

23

|

Odd b

0

|

MFK h

0

|

TIL b

1

|

Mjø h

1

24

|

Viki h

1

|

LSK b

1

|

KBK h

1

|

Odd h

3

25

|

VIF b

0

|

FKH h

3

|

Odd b

0

|

KBK b

1

26

|

RBK h

0

|

S08 b

1

|

Viki h

1

|

Str. h

3

27

|

SF b

1

|

KBK h

1

|

Str. b

1

|

VIF b

0

28

|

MFK h

0

|

TIL b

1

|

S08 h

3

|

Stb h

1

29

|

B/G b

0

|

RBK h

0

|

VIF b

0

|

S08 b

1

30

|

S08 h

3

|

Odd b

1

|

B/G h

0

|

Viki h

1

Fra nå:

|

6-4-6

22

|

4-10-5

22

|

3-8-8

17

|

4-6-7

18


|

TOTAL

29

|

TOTAL

28

|

TOTAL

28

|

TOTAL

28BRANNSTAB.MJØN.TIL(Fortsetter under bildene)

-

Kampen:

Siden uavgjort-skuffelsen mot Tromsø var Filip Delaveris kommet inn for Moonga Simba. Dermed stilte vi med en annen spiss enn i kampen før for sjette kamp på rad. Fem forskjellige spillere har hatt denne plassen i løpet av de fem siste kampene!

Brann var klart mest på hugget fra start og før det var gått seks minutter hadde vi allerede hatt to skuddforsøk fra omtrent ved sekstenmeteren. Det første fra Filip Delaveris ble blokkert og det andre fra Robert Taylor ble reddet uten for store problemer for Mjøndalen- keeper Sosha Makani.

Men etter drøye syv minutter fikk vi en kjempemulighet da Dauda Bamba ble headet igjennom og kom stormende mot Makani, men avslutningen fra tretten meters noe skrått hold gikk rett i sistnevnte. Her burde ivorianeren gitt oss ledelsen!

Etter kvarteret forsøkte samme mann et skudd fra langt, skrått hold, men det gikk en meter utenfor lengste stolpe.

Branns største press ga seg litt etter vel tyve minuter og ved halvspilt omgang hadde mjøndølingene kommet litt mer med i kampen.

Vel seks minutter før pause hadde Taylor et skuddforsøk fra drøye tyve meters skrått hold som Mjøndalen-keeper Makani ikke klarte å holde, men skuflet ut til hjørnespark.

Så veldig mye mer skjedde ikke i første omgang. Lagene gikk til pause med 0-0 etter klar Brann-dominans - spesielt de første tyve minuttene.

Fire minutter ut i andre omgang kom Taylor, etter fint samspill med Kasper Skaanes, til skudd fra skrått hold noen meter innenfor feltet. Dessverre gikk det utenfor lengste stolpe.

Brann fortsatte presset og tolv minutter ut i omgangen skjøt Taylor høyt over fra 13-14 meters skrått hold. Enda et eksempel på dårlige avslutteregenskaper i Brann. Og for den del mangel på vurderingsevne, da han hadde fire spillere med seg i bedre posisjon...

Så å si alt i denne omgangen foregikk på Mjøndalens banehalvdel. Tyve minutter før slutt stormet Skaanes over halve banen, men avslutningen fra 22 meter gikk rett på keeper.

Minuttet etter fikk Delaveris en kjempesjanse da han ved femmeterhjørnet fikk stå alene og motta et innlegg fra Skaanes på motsatt. Dessverre fikk Delaveris en dårlig touch slik at avslutningen nesten ble fra død vinkel. Og da gikk den i nettveggen.

Med elleve minutter igjen fikk vi kveldens eneste Brann-bytte: Jon-Helge Tveita kom inn for Filip Delaveris.

Brann fortsatte å dominere stort i banespill. Mjøndalen hadde lite eller ingenting å komme med. Dessverre klarte vi ikke å omsette spilleovertaket i så altfor mange store sjanser.

Da 22 sekunder gjenstod av ordinær tid, brente Bamba en stor mulighet på en corner, der han fikk stå ganske så upresset på syv meter og skyte, men forsøket ble blokkert et par meter fra målstreken.

Men ett minutt og 24 sekunder på overtid så det ut til å bli en nærmest eksakt reprise av fjorårets kamp mot samme lag. Like urettferdig og enda litt senere i kampen; da scoret nemlig Mjøndalen også i år ut av ingenting og nesten uten å ha vært inne i Brann-feltet i hele kampen. Ja heller ikke denne avslutningen var fra inne i feltet, for Nikolas Walstads skudd var fra 19 meter.

Helt forb.... utrolig! At de kunne ha sånn flaks mot oss hvert år! Fullstendig mot spillets gang - i år som i fjor. Så bittert! Det var så urettferdig og så stadig gjentagende at det var helt surrealistisk. Som om det var forutbestemt at sånn måtte det bli! At norgesmesterne i uthaling av tid fra bygden som nå har blitt del av Drammen kommune, alltid skal flakse seg til seier over oss.

Men... denne gangen var det vi som skulle le sist og best. I den grad vi hadde så mye å le av, da ett poeng ikke var så mye å glede seg over i dagens desperate situason. For Bamba banket inn utligningen fra syv meter på et 45- graders innlegg fra Taylor ved dødlinjen. Ballen gikk inn ved venstre stolpe og vi fikk en mildt sagt fortjent utligning. Så utrolig rettferdig at vi fikk den!

Og så mye smerte som de har påført oss, og så mye uthaling av tid de holder på med, håper jeg dette smakte ekstra surt for bruntrøyene!

Dette var for øvrig fjerde kamp på rad der Bamba scoret. En prestasjon ingen i Brann-trøyen har gjort i seriespill siden høsten 2013 da også Martin Pusic scoret i fire strake kamper.

Utligningen var strengt tatt det siste som skjedde i kampen. Den veldig sene 1-1-scoringen hjalp oss kun ett poeng i forhold til Tromsø og Stabæk, men den hjalp tre poeng i forhold til Mjøndalen!

(Fortsetter under bildet)


-

Rim og regler:


Veien den går nedover,

og veien den er strak

Uavgjort og tap,

vi kommer stadig lengre bak

Mjøndalen på Stadda

var en nøkkelkamp for oss,

hvis ikke divisjonen

skulle kysses pent adios

*

Vi førte hele kampen,

det er slikt vi gjerne gjør

mot Mjøndalen og den slags lag

men som så ofte før:

Vi klarer ikke score mål,

vi havner i en sekk

får de hin en sjanse

og poengene er vekk

*

Sånn var det også denne gang,

vi presset selvsagt på

At Bamba kom alene,

ville heller ikke gå

Og ett minutt på overtid

så fikk de brune heldig

en scoring ut av ingenting

Og ufortjent? Ja veldig!

*

Men heldigvis så var det

ikke slutt allikevel

For fem minutt på overtid,

da kampen var på hell,

fant Bamba frem til nettet,

så vi reddet ett poeng

Og fullt fortjent, så absolutt!

For Mjøndalen en smell!

*

Men ett poeng er lite

det går ikke som det skal

For ingenting går fremover

og formen er i fall

Vi kryper ikke innpå,

vi er ennå stykket bak

Og selv om Kåre gikk

kan det bli nedrykk med et brak!

-

Hendelsene:

00:59 - Brann: Daniel Pedersen slår inn fra høyre mot Filip Delaveris som er utenfor femmeteren, men bortelaget får headet vekk. Etter hvert får Kasper Skaanes spilt frem til Ruben Kristiansen som legger inn fra dødlinjen mot bakerste, men ingen rødkledde når frem.

03:57 - Brann: Vi vinner ballen på midten og angriper hurtig. Robert Taylor skjærer innover og gir til Delaveris som skyter fra sekstenmeteren, men det blokkeres.

05:30 - Brann: Taylor skyter fra 17 meter. Noenlunde rett på keeper Sosha Makani.

07:13 - Brann: Det heades igjennom til Daouda Bamba som får ballen femten meter inne på Mjøndalens halvdel. Med Nikolas Walstad i hælene løper han mot Makani og målet. Han avslutter fra tretten meters noe skrått hold, men rett på keeper.

08:01 - Brann: Taylor slår et innlegg forsøksvis mot bakerste, men Makani tar det enkelt.

12:34 - Brann: Mathias Rasmussen skyter fra 19 meter, men det blokkeres.

12:54 - Brann: En corner slås fra venstre mot nærmeste hvor Kristoffer Barmen header over fra nesten død vinkel.

14:24 - MIF: Håkon Opdal er 30 meter fra eget mål og holder nesten på å miste ballen. Klareringen til vår keeper havner hos Lars Olden Larsen som forsøker å lobbe over Opdal fra nærmere 40 meter, men det forsøket er totalt mislykket og ballen bare spretter inn til Opdal.

15:20 - Brann: Bamba skyter fra skrått hold en meter utenfor feltet. Avslutningen går en meter utenfor lengste stolpe.

20:09 - Brann: Ruben legger inn fra venstre og Daniel Pedersen blåser ballen høyt over mål fra tolv meter.

23:51 - MIF: Benjamin Stokke får ballen like utenfor sekstenmeteren og med fri bare mot mål, men heldigvis ordner Ole Didrik Blomberg opp når Stokke får ballen litt for langt foran seg.

26:21 - MIF: Martin Rønning Ovenstad slår et litt småskummelt innlegg inn i feltet som ikke Barmen får hodet skikkelig på, men Blomberg får klarert ved femmeteren.

34:13 - Brann: Blomberg forsøker å slå frem til Kasper Skaanes, men ballen går helt inn til Makani.

38:45 - Brann: Taylor får ballen ute på venstresiden. Han går inn mot midten og skyter fra drøye tyve meters skrått hold. Makani slenger seg, men klarer ikke å holde skuddet. Han slår ballen til side for mål og til corner.

39:39 - Brann: Ruben legger inn fra venstre til Delaveris som header fra elleve meter, men det heades vekk fra bortelaget.

42:31 - Brann: Innlegg fra Pedersen på høyresiden mot Skaanes, men Makani tar det.

45:00 + 0:05: Pause. 0-0 etter 5-0 til Brann i antall avslutninger i feltet.

- 2. omgang: -

47:10 - Brann: Taylor kommer til innlegg fra venstresiden. Det går mot nærmeste stolpe, men Isaac Twum klarerer til corner før ballen når frem til Pedersen i femmeteren.

47:35 - Brann: Makani klarer ikke å bokse skikkelig vekk på en corner og ballen lander hos en feilvendt Bamba som tverrvender og skyter fra siden av femmeteren. Det blokkeres i skuddøyeblikket.

49:09 - Brann: Fint samspill mellom Skaanes og Taylor ved sekstenmeterhjørnet og finnen kommer til avslutning fra skrått hold noen meter innenfor feltet. Det går til side for lengste stolpe.

50:34 - Brann: Skaanes legger inn mot Pedersen, men Sondre Solholm Johansen header vekk. Etter hvert kommer Bamba til avslutning fra femten meters noe skrått hold. Det lave skuddet går rett på keeper.

55:59 - Brann: Ruben får lagt inn fra dødlinjen, men Markus Nakkim klarerer til corner.

57:02 - Brann: Taylor skyter høyt over fra 13-14 meters ganske skrått hold, selv om han hadde fire spillere med seg mellom femmeteren og straffemerket.

57:25 -> bytte MIF: Fredrik Brustad inn for Benjamin Stokke.

61:26 - Brann: Skaanes kommer til et innlegg som Makani får en arm på og slått vekk.

62:11 - Brann: Rasmussen slår et frispark mot bakerste hvor Pedersen er centimetre fra å nå frem på femmeteren.

65:07 - Brann: Rasmussen slår frem mot Bamba, men Makani kommer ut på 25 meter og avverger.

69:32 - Brann: Skaanes får ballen ti meter inne på egen halvdel og fosser fremover. Til slutt skyter han fra 22 meters hold. Det blir en markkryper rett på keeper.

70:49 - Brann: Skaanes blir spilt igjennom på venstresiden og slår på tvers inn og forbi Walstad som utrolig nok ikke klarer å stoppe innlegget. Ballen går til Delaveris som får ballen alene nesten ute ved hjørnet av motsatt femmeter. Men han får ikke et godt touch og avslutningen blir fra to-tre meters nesten død vinkel og går i nettveggen.

Dette var Branns tiende avslutningsforsøk i feltet. Mjøndalen hadde hatt null!

71:34 -> bytte MIF: Christian Gauseth inn for Martin Rønning Ovenstad.

71:34 -> bytte MIF: William Sell inn for Syver Skaar Eriksen.

73:38 - Brann: Et innlegg fra venstre går like over Bamba og videre mot bakerste hvor Pedersen er nære på å nå frem ved femmeteren.

77:26 - MIF: Olden Larsen skyter fra nærmere 30 meter. Det går rolig fire meter til side for mål.

78:39 -> bytte Brann: Jon-Helge Tveita inn for Filip Delaveris.

79:00 - Brann: Blomberg slår inn fra høyre, men Tveita misser i mottaket i feltet og ballen går ut over dødlinjen.

79:56 - gult kort, MIF: Lars Olden Larsen for en trøyeholdning på Blomberg når han er i full fart fremover på midten.

80:35 - Brann: Tveita kommer seg til innlegg fra dødlinjen etter å ha lurt av Solholm Johansen, men bortelaget får klarert.

83:46 - MIF: Olden Larsen skyter fra 23-24 meters skrått hold. Det går fem-seks meter utenfor lengste stolpe.

84:30 - gult kort, MIF: William Sell for trøyeholding på Ruben.

85:28 - MIF: Olden Larsen slår inn mot nærmeste hvor Fredrik Brustad får ballen mer eller mindre i fleisen på ti meters hold og ballen går seks meter utenfor. Dette var bortelagets første "avslutning" i feltet!

86:04 -> bytte MIF: Joackim Olsen Solberg inn for Ole Amund Sveen.

86:24 -> bytte MIF: Sivert Øverby inn for Lars Olden Larsen.

87:04 - Brann: Taylor legger inn fra venstre, men bortelaget får headet vekk utenfor femmeteren i kamp mot Bamba.

88:45 - Brann: Skaanes legger mot Pedersen på motsatt side av feltet, men Øverby får klarert til corner.

89:38 - Brann: Rasmussen slår en corner mot bakerste hvor Bamba får stå omtrent alene på syv meter, men avslutningen blir for løs og blokkeres to meter fra mål.

90:00 + 0:09 - MIF: Brustad kommer inn på høyresiden av feltet med to røde på seg. Han får til en slags avslutning, men det blokkeres i skuddøyeblikket. Ballen går inn til Opdal.

90:00 + 1:24 - 0-1, SCORING MIF; NIKOLAS WALSTAD: Gauseth hælsparker til Joachim Olsen Solberg som slår inn mot midten av feltet. Der klarer ikke Kolskogen å hindre Brustad i å heade ut til Walstad som skyter fra nitten meter. Ballen går inn ved venstre stolpe.

90:00 + 5:20 - 1-1, SCORING BRANN; DAOUDA BAMBA: Rasmussen slår langt frem til Taylor på venstrekanten. Finnen klarer å stoppe ballen før den går ut over dødlinjen, utfordrer Sell og legger 45 grader ut til Bamba som avslutter fra syv meter og sender ballen inn nede ved venstre stolpe!

90:00 + 6:20: Kampen er over. Det ender 1-1 etter 12-2 til oss i antall angrep med avslutninger i feltet.

-

Kuriosa:

* Vi har nå syv seriekamper på rad uten seier (0-4-3). Siste seier kom 30. mai da vi slo Godset 3-0 på Stadion. Forrige gang vi spilte syv seriekamper på rad uten å vinne var fra august til november da vi gjorde det i ni (0-4-5). Forrige gang vi tok så få poeng over syv kamper var i årets syv første der vi tok tre poeng (1-0-6). Vi har videre bare én seier siste fjorten seriekamper (1-4-9). Forrige gang vi hadde så få seire over så mange seriekamper var i de to siste i 2002 og tolv første i 2003 - altså 14 totalt (1-5-8). Innenfor en og samme sesong var sist gang i de fjorten første i 1998 (1-6-7). Sist vi tok så lite som syv poeng over minst 14 seriekamper var i de 16 siste kampene i 1979 da vi (omregnet til tre poeng for seier) bare tok seks poeng (1-3-12).

* Vi har nå fire seriekamper på rad på hjemmebane uten seier (0-3-1). Sist vi vant hjemme i serien var da vi slo Godset 3-0 30. mai. Forrige gang vi gikk uten seier i minst fire hjemmekamper i serien var i fjor da vi hadde hele ni (0-4-5). Vi er også uten tap i tre strake hjemmekamper i serien. Forrige gang vi klarte det, var i de tre siste i fjor (2-1-0).

* Vi har scoret i de fire siste seriekampene. Sist vi ikke scoret var da vi tapte 0-1 i Haugesund 24. juni. Forrige gang vi scoret i fire strake seriekamper var i de tre siste i fjor og den første i år. I en og samme sesong var sist gang i 22.-26. runde i fjor da vi scoret i fem på rad.

* Vi har scoret i seks hjemmekamper på rad i serien og i 23 av de siste 25.

* Vi har nå sluppet inn mål i seks strake seriekamper. Sist vi holdt nullen bak var da vi spilte 0-0 i Sarpsborg 13. juni.

* Vi har sluppet inn mål i de fire siste seriekampene på Stadion. Sist vi holdt nullen hjemme var da vi slo Godset 3-0 30. mai.

* Vi har tatt syv poeng. Det er elleve færre enn etter 14 kamper i fjor og (omregnet til tre poeng for seier alle sesonger) det minste vi har hatt etter 14 kamper siden vi hadde fem poeng i 1948/49 (1-2-11).

* Vi har seks hjemmepoeng. Det er to færre enn etter syv hjemmekamper i fjor og det minste vi har hatt etter syv hjemmekamper siden vi hadde tre i 2014.

* Vi har scoret 13 mål. Det er fem færre enn etter 14 kamper i fjor og det minste vi har hatt etter 14 kamper siden vi hadde elleve i 2016.

* Vi har scoret åtte mål hjemme. Det er to mindre enn i fjor etter syv hjemmekamper og det minste vi har hatt etter syv hjemmekamper siden 2019 da vi hadde syv.

* Vi har sluppet inn 27 mål. Det er seks flere enn etter 14 kamper i fjor og det meste vi har hatt etter 14 kamper siden vi hadde 27 i 2014.

* Vi har sluppet inn elleve mål hjemme. Det er tre mer enn i fjor etter syv hjemmekamper og det meste vi har hatt etter syv hjemmekamper siden vi hadde tolv i 2014.

* Vi har 14 minusmål. Det er elleve dårligere enn etter 14 kamper i fjor og det dårligste vi har hatt etter 14 kamper siden vi hadde minus 14 i 1983.

* Vi har tre minusmål hjemme. Det er fem dårligere enn i fjor etter syv hjemmekamper og det dårligste vi har hatt etter syv hjemmekamper siden minus fem i 2014.


Brann mot Mjøndalen innbyrdes i serien:

Sted

K


S

U

T


Mål

Bakl.

Bergen

14


6

4

4


18

11

Mjøndalen

13


1

6

6


14

24

Totalt

27


7

10

10


32

35* Brann hadde før søndag tre strake serietap mot Mjøndalen. Forrige poeng mot dem kom 5. juli 2019 da vi spilte 0-0 på Stadion. Vi har videre seks strake seriekamper mot dem uten seier (0-3-3). Siste serieseier mot dem kom 5. juli 1992 da vi vant 2-0 på Stadion. Tar vi med cup og kvalik har Brann ti strake obligatoriske kamper mot Mjøndalen uten seier (0-4-6). I løpet av de sesongene vi har møtt Mjøndalen i obligatorisk kamp uten å vinne (2013, 2014, 2017, 2019, 2020 og 2021), har de samme mjøndølingene tapt 61 seriekamper.

* Brann har tre strake seriekamper mot Mjøndalen på Stadion uten seier (0-2-1). Siste hjemmeseier i serien mot dem kom 5. juli 1992 da vi vant 2-0. Tar vi med cup og kvalik har Brann fem strake obligatoriske hjemmekamper mot Mjøndalen uten seier (0-3-2).

* Brann var før søndag uten scoring i de to siste seriekampene mot Mjøndalen. Forrige gang vi scoret mot dem var 18. august 2019 da vi tapte 1-2 på det som tidligere het Nedre Eiker Stadion.

* Brann var før søndag uten scoring i de to siste hjemmekampene i serien mot Mjøndalen. Forrige gang vi scoret mot dem i seriekamp på Stadion var i 2-0-seieren i 1992.

* Brann har sluppet inn mål i fire strake seriekamper mot Mjøndalen. Sist vi holdt nullen mot dem var da vi spilte 0-0 på Stadion 5. juli 2019.-

--

Kampfakta:


Brann - Mjøndalen 1-1 (0-0)


Mål:

0-1: Nikolas Walstad (90:00 + 1:24)

1-1: Daouda Bamba (90:00 + 5:20)


13. serierunde. Eliteserien. Brann Stadion. Tilskuere: 3986. Dommer: Tore Hansen, Feda IL. Gult kort: Lars Olden Larsen og William Sell, Mjøndalen.


Brann (4-3-3): Håkon Opdal - Ole Didrik Blomberg, Ole Martin Kolskogen, Kristoffer Barmen, Ruben Kristiansen - Daniel Pedersen, Mathias Rasmussen, Kasper Skaanes - Daouda Bamba, Filip Delaveris (Jon-Helge Tveita fra 79.), Robert Taylor

Mjøndalen (4-3-3): Sosha Makani - Syver Skaar Eriksen (William Sell fra 72.), Markus Nakkim, Sondre Solholm Johansen, Nikolas Walstad - Stian Aasmundsen, Isaas Twum, Ole Amund Sveen (Joackim Olsen Solberg fra 87.) - Lars Olden Larsen (Sivert Øverby fra 87.), Benjamin Stokke (Fredrik Brustad fra 58.), Martin Rønning Ovenstad (Christian Gauseth fra 72.)

--

Kampstatistikk:

Ballinnehav: 62 % til Brann (NTB og VG Live)

Avslutninger: 15-5 til Brann (NTB og VG Live)

Avslutninger på mål: 7-2 til Brann (NTB og VG Live)

Sjanser: 5-2 til Brann (VG Live)

Avslutninger i feltet: 12-2 til Brann (mine tall). 1. omg.: 5-0 til Brann. 2. omg.: 7-2 til Brann.

-

Spillerstatistikken:

Tallene for hver kamp indikerer minutter spilt.

Stjerne bak tallet indikerer innbytte.

mot->

Vik

Vål

Mol

Ros

B/G

Stb

Str

S08

Odd

Hau

Lil

Kri

Tro

Mjø
b

h

b

b

h

b

h

b

h

b

h

b

h

h


Total

Kamp

Start

Mål

Gule

Bamba

90

81

69

90

90

90

89

90

90

24*

45*

90

90

90


1118

14

12

6

2

Barmen

90

90

45

1321*

90

90

90

90

90

90

90


889

12

10


1

Blomberg

90

45


90

90

90

90


73

90

15*

90

90

90


943

12

11


1

Delaveris

90

45*

21*

4*

17*

20*73

15*

63


1*

78


427

11

4Forren

90

90

90

90

90

90

90

90

73


2*

28*
823

11

9


2

Grøgaard

90

747*


1*

1*

4*177

6

2Heggebø


9*1*

13*

69

90


75


257

6

3

1

1

Johansen
90

90

90

90

90
450

5

5Kolskogen


90

90

90

90

90

90

71

17*

90

88


89

90


985

12

11


1

Kristiansen

90

90

90

90

90

70

90

89

90

90

90

90

90

90


1239

14

14

1

2

Opdal

90

90

90

90

90

90

90


90

90


810

9

9Pedersen
19*

17*

90

90

90

70

90


466

7

5Rasmussen

9*

20*

90

77

90

90

89

90

90

66

90

90

90

90


1071

14

12

1

3

Sané2*

62

20*84

3

1Simba


16*

21*

64

73

77

11*

30*

90

90

45


45562

11

7

1

1

Skaanes77

90

89

90

89

90

85

82

90

85

90

90


1047

12

12


2

Strand

90

90

90

90

83

90

90

90

90

90

75

54
1022

12

12


2

Taylor

90

74

69

86

90

70

79
88

90

89

90


915

11

11

1


Tveita


70

90
1*


17*5*

45*

12*


240

7

2

1


Wassberg13*

60

1*74

3

1Wolfe

81

16*

45*

26*


20*

1*8*

27*

36*

1*261

10

1
-

Mediene om kampen:


BA

BA Live

BT

VG

VG Live

Dagbladet

TV2

NRK

brann.no

---