Om fattigdom

Til ho som skreiv at det berre var tull at barn ikkje kan gå i bursdag fordi dei ikkje har råd til gåve:

– Eg veit ikkje om du er klar over at forslag om å senke maks-pris på gåver i klasser, blir nedstemt av foreldre med betre råd. Som regel er makspris 100 kroner. Det betyr jo at man kan gi en mindre sum i gåve, men det er jo ofte kun «rølp» til 20 kroner. Eg handlar ofte på sal, men det kan ikkje byttast. Og vil ein gi penger er det 50 kroner, for kven gir 20 kroner i mynt? Og kort har barna mine alltid laga, eller så kjøper eg ein boks med bursdagskort på «Normal».

Tenk over korleis det kjennast for barn å gå i bursdag med ei gåve som alle barna kjem til å seie kor dritt den er?

Edel

På eller med?

– Jeg synes det er for mange skrivefeil i BA. For eksempel i mandagsavisen står det at Henning (84) gikk på krykker. Man går ikke PÅ krykker, man går MED krykker.

Fast abonnent gjennom 25 år

For dyrt!

– Kollektivtransporten er altfor dyr. Det er ikke billig å betale 40 kroner hver gang du skal ta bussen. Det burde vært studentpris på enkeltbilletter, ikke bare på månedskort. Student

Ta, ta, ta
nå meg til Bergen

Melodi: The Prisoners Hope. Gorge F. Root.

Her eg sitter i min heim,

Langt mot øst og savner regn,

Så går tankene mine til Bergen by!

Koffer har eg reist fra deg?

Kan du fortsatt huske meg?

En sønn av Bergen, gått seg vill på livets sti!

Ta, ta, ta nå meg til Bergen!

Barndomsbyen min i vest,

Mellom dine fjell og fjord,

E den beste plass på jord.

Og her trives eg så aller, aller best

Det var i min ungdoms vår,

At eg kjente byens kår

Eg marsjerte taktfast Rundt i Bergen by!

Men trommens skarpe larm,

Banker fortsatt i min barm.

Og nå kaller den meg heim til deg på ny

Refreng:

Men dagen kom, då eg dro,

Nei det vakje te å tro,

Kordan kunne eg forlate Bergen by?

For nå dreper tørsten meg!

Eg må atter heim til deg,

Kjære Bergen la meg ta din skål på ny!

ref.

C.A. Jordal

Arbeid og alder

– En dame skriver at etter 60 vil ingen ha deg (Summetonen torsdag). Den sikreste måten å være yrkesaktiv etter at du er 60 år er å skaffe deg din egen bedrift, altså sysselsette deg selv. For eksempel: Olav Thon pensjonerte seg da han var 98, men å gå så langt, er ikke alltid nødvendig. Vil man dette, bør man starte i 40-årsalderen.

Arne Gabrielsen

Tine

– Det ryktes at styret i Tine vil legge ned produksjonen på Voss. Dette finner vi oss ikke i, at spekulanter spekulerer vekk det norskeste av den norske nasjonalretten: festmaten dravle.

Hilsen gammel brolegger

Svar: Styret har ikke bestemt å legge ned Voss. Det er enda helt åpent hvordan det blir. Og skulle meieriet blir lagt ned vil TINE produsere Vossadravle på et annet lokalt meieri, kanskje Vik.

Vennlig hilsen Olav Håland,

kommunikasjonsrådgiver I TINE

Ungdom og arbeidsuken

– Min datter har nettopp avsluttet sin arbeidsuke i 9. klasse og fått prøvd seg hos Solbrød på Nesttun. Jeg må virkelig ta av meg hatten for hvor godt de har tatt imot henne! De har ikke bare tatt seg tid til å lære henne opp til å gjøre det de andre gjør, bare det er imponerende i en hektisk mai måned, men de har også gjort det på en god måte.

Det får meg også til å tenke på hvor viktig det er at når ungdommer møter arbeidslivet for første gang, at de får en god opplevelse av det. Vi har alle vært der: unge, keitete og ofte sjenerte ungdommer, men også med en optimisme og et pågangsmot som vi ikke har følt på siden. Vi voksne tror vi har så mye å lære ungdommen, men vi har også mye å lære av dem.

Nå som arbeidsukene er i full gang og sommeren snart starter med alle unge nye sommerjobbere, så husk å ta godt vare på dem. Om noen år er det disse unge som besitter alle stillingene våre. Det er viktig at vi gjør dem gode.

De fleste av oss har opplevd både gode og mindre gode sjefer og kollegaer; så la oss prøve å etterligne de gode og flinke, spesielt når vi jobber med unge mennesker.

For å oppsummere det hele som Maya Angelou sa:

People will forget what you said,

people will forget what you did,

but people will never forget how you made them feel.

Vibeke

Heia Skyss

– Det er lett å komme seg rundt i Bergen. Flott at vi kan bruke bybanebilletten på Askøy-båten!

Erlend Lien (21)

Hvorfor skal Skyss gjøre det så vanskelig for folk?

I dag skulle jeg hjelpe en eldre dame med å fylle på Skyss-kortet hennes via nettet.

Da kom det frem at det kun var anledning til å fylle på for bestemte tidsperioder.

Tenker da på pensjonister som ikke reiser så ofte. Hvorfor tok dere bort den muligheten til å ha penger på kortet uten tidsperioder?

Pensjonist

Svar: Hei! En stor andel av våre reisende betaler med app på mobilen. Samtidig faser vi ut det gamle billettsystemet vårt som på mange vis har gått ut på dato, ikke minst de tekniske installasjonene. På buss har vi fått et enklere og nettbrett-basert system, og reisepenger på Skysskort er en av ordningene som nå er på vei ut. I stedet innfører vi i disse dager bankkortbetaling på buss, som vil være klart til bruk på alle busser i bergensområdet innen utgangen av juni. Pensjonister og andre som ikke bruker appen kan da lett kjøpe billett hos sjåføren ved å «tæppe» bankkortet sitt. Da slipper de å ha et eget Skysskort og å følge med på hvor mye penger det er på det. På bybaneholdeplassene vil det også etter hvert komme enklere automater for kjøp av enkeltreiser med bankkort.

Vennlig hilsen Ingrid Dreyer, pressekontakt i Skyss

Les flere summetoner her: – Hvorfor takker Brann kun Store Stå og Bataljonen?