Gå til sidens hovedinnhold

Her var det vanskeligst å komme inn

Artikkelen er over 2 år gammel

På musikk, dans og drama på Langhaugen videregående skole var det størst konkurranse om plassene. Der måtte du ha over 54 poeng for å få plass.

Det første inntaket til videregående skoler i Hordaland er klart, og av de rundt 19.000 som søkte om studieplass, har 15.774 fått tilbud.

Linjen med størst økning er teknikk og industriell produksjon. De har en økning på 25 prosent fra fjoråret. Totalt har 821 kommende elever fått søkt om plass der.

Det er fremdeles studiespesialisering som tiltrekker seg flest elever. De har hatt en økning på 74 søknader, og til sammen har 2624 lyst til å gå i denne retningen.

Vrient på musikklinje

For dem med drømmen om å dyrke sine kunstneriske talent, har konkurransen vært tøffest. Det er nemlig på Langhaugen videregående skole sin musikk, dans og drama-linje, at poengkravet er høyest. Inkludert tilleggspoeng for musikalske ferdigheter måtte man ha 54,4 poeng for å komme inn på første året.

Fylkeskommunen heller også kaldt vann i årene på dem som har fått beskjed om at de er på venteliste:

– Her kan man ikke ha så stort håp om å komme inn selv om man står høyt på ventelisten, for erfaringen viser at det er svært sjelden at noen takker nei til plassen de har fått, skriver de i en pressemelding.

Færre uten studieplass

Amalie Skram er som i fjor den skolen med den høyeste nedre poenggrensen for å komme inn. Her trengte man i snitt 48,3 poeng for å få plass, det er 1,1 prosentpoeng lavere enn året før.

Av de 19.000 søkerne til studieplass er det 964 med rett på studieplass (ungdomsrett), som ikke har fått tilbud om plass. Det er en nedgang på cirka 200.

Så nå gjenstår det noen spennende dager, både for dem som har fått plass, og de som ikke har fått det. Svarfristen er 19. juli, og ti dager senere er det andre opptaket.

Kommentarer til denne saken