Gå til sidens hovedinnhold

– Herlig at vi fikk et julemarked i byen

– Dette var gledelig! Å kunne gå på julemarked er utrolig hyggelig i en veldig spesiell tid.

For abonnenter

Det sier Elisabeth Engelsen og Michael Kraeber som er godt fornøyde med at Bærekraftig liv på Nordnes fikk til å arrangere julemarked på Munkebryggen.

– Vi er veldig glade i å gi matvarer i julegaver, så dette er perfekt for oss.

De bor selv i nabolaget og fikk fylt både pose og sekker med julegaver i løpet av noen få minutter.

– Vi er godt kjent med Bondens Marked fra før, så vi vet hvor vi skal finne det vi skal ha, sier de to.

Julemarkedet er et samarbeid mellom Bærekraftig liv på Nordnes, Bondens Marked og Havrommet.

Les også

Lager julekos på kaien

Magdalena Hartleb har produsert opp vakre juleornamenter, pynt og leketøy i tovet ull som hun hadde planer om å selge på flere julemarkeder i år, men da alt ble avlyst så det mørkt ut.

Nå har hun iallfall sikret seg en salgsdag på julemarkedet denne helgen.

– Jeg hadde meldt meg på marked både på Voss og på Landås, men begge ble avlyst på grunn av koronasituasjonen. Nå får jeg iallfall anledning til å selge litt, sier hun.

Hun er godt fornøyd så langt.

– Det har gått overraskende bra, jeg har solgt en god del. Kanskje det ikke gjør noe at det ikke blir flere markeder, for produktene mine tar veldig lang tid å lage, sier hun og smiler bak munnbindet.

Holly Tolson fra Wales i Storbritannia er student i byen og synes det er veldig koselig at der fins et julemarked å gå på.

– Det er litt spesielt å gå her med tanke på situasjonen, men det er veldig koselig. Jeg er nettopp kommet, så nå skal jeg gå rundt og «nose a little», sier Tolson.

Overraskende mange besøkende

– Til tross for at det har vært mye usikkerhet rundt hvorvidt vi fikk til dette, så har det gått kjempebra. I løpet av de to første timene i dag har vi hatt 350 besøkende, og tilbakemeldingene er så langt bare positive, sier Håkon Lien fra Bærekraftige liv på Nordnes.

Han forteller at det fremdeles er noen ledige plasser i helgene frem til jul dersom det er noen småprodusenter der ute som har varer de vil selge.

– Det er bare å ta kontakt. Det er tydelig at folk setter pris på litt kos nå!

Kommentarer til denne saken