Det var ikke spilt mer enn fire minutter da Rosenborg-backen gikk ned i feltet etter en duell med Japhet Sery Larsen. Adrian Pereira og hele Lerkendal ropte på straffe, men dommer Espen Eskås dro opp det gule kortet for filming.

Av TV-bildene så det ut som en korrekt avgjørelse, men i pauseintervjuet med TV 2 følte Pereira seg snytt. Det gjorde han også etter kampslutt, og viste frem en blodig legg han hevder stammer fra situasjonen.

– Jeg får knottene hans i leggen. Jeg trodde VAR skulle gå inn å omgjøre situasjonen, men det skjedde ikke. Larsen var borte hos meg etterpå og sa han var heldig som slapp unna, hevder Pereira når han møter BA etter kampslutt.

Sery Larsen er ikke helt enig i den fremstillingen.

– Det var kontakt, men ikke nok til at det skulle vært straffe, sier Branns danske midtstopper til BA.

Den andre innrømmet

Det var ikke den eneste RBK-kontroversen i kampen. Litt senere i 1. omgang fikk også Kristall Ingason gult kort for filming, også det etter en duell med Japhet Sery Larsen.

Men i motsetning til Pereira, innrømmet Ingason overfor media på Lerkendal at han filmet.

– Det var filming. Selvfølgelig, sier Ingason til lokalavisen Nidaros.

RBK-trener Kjetil Rekdal var forsiktig i sine uttalelser om de to situasjonene.

– Jeg har ikke sett dem, men prinsipielt er jeg imot filming, sier romsdalingen til BA.

Selv om han følte seg snytt er Pereira likevel ikke nådig i dommen over at Rosenborg fikk to gule kort for filming.

– Det er pinlig.

Roser Brann

Rekdal var ikke veldig interessert i å snakke om Brann, men la likevel ikke skjul på at det var fullt fortjent med seier til rødtrøyene.

– I 2. omgang var de ganske mye bedre enn oss. At de vinner er det ikke så veldig mye å si på. Brann er god og vi taper fortjent mot et bedre lag, sier RBK-sjefen.

– Er Brann en medaljekandidat i dine øyne?

– I fjor ble det feiret seriegull på Åråsen i juni. Det er lenge igjen, men Brann er solide, sier Rekdal, som henviser til at Lillestrøm ledet serien i juni, men endte som nummer fire til slutt.