Gå til sidens hovedinnhold

Historisk Blummenfelt ble verdensmester i triatlon

– Det har vært full klaff, sier bergenseren.

For abonnenter

Kristian Blummenfelt fulgte opp OL-gullet i Tokyo i slutten av juli med å bli verdensmester i triatlon lørdag i Edmonton. Blummenfelt vant VM-finalen.

– Det har vært full klaff, sier Blummenfelt på telefon til BA.

Mange lurte på om han hadde toppet formen for tidlig da jeg vant VM-løpene tidligere i sesongen.

– Det var deilig å motbevise det. Målet var å få et godt grunnlag å være i god form. Man løper ikke på halv maskin selv om man skal være med i OL, sier karen fra Loddefjord.

VM-serien ble avsluttet lørdag i Edmonton. Alex Yee, som tok OL-sølv bak nettopp Blummenfelt, ledet serien med 39 poeng på Kristian Blummenfelt foran den avgjørende triathlonen. Det var likevel tidlig klart at briten ikke ble å regne med lørdag, ettersom han slet tungt i starten, da utøverne startet med å svømme 1500 meter.

Det gjorde at det ble en kamp mellom Blummenfelt og Marten Van Riel. Blummenfelt lå et godt stykke etter hovedfeltet, med blant andre van Riel, etter drøye 20 kilometer på sykkelsetet. Nordmannen avsluttet syklingen sterkt og hadde hentet inn store deler av forspranget foran de avgjørende siste ti kilometerne med løping.

Taktisk seier

Der løp Blummenfelt seg opp til tetgruppen umiddelbart, og dannet en gruppe med åtte løpere med en runde igjen. Utover på den siste runden falt flere av utøverne fra, ettersom Blummenfelt satte opp farten i tet.

– Det var litt taktisk. Hovedmålet var å ta igjen belgieren. Jeg kjørte egentlig bare for sammenlagtseieren i dag, men det var digg å ta seieren også, sier han.

Til slutt ble det en spurt mot van Riel og Leo Bergere, der Blummenfelt viste muskler og vant.

– Fy faen, ropte Blummfelt etter at seieren var i boks.

Dermed ble det tre førsteplasser og en 6.-plass i de fire konkurransene i årets serie. Det holdt til å bli verdensmester. Ingen mannlige utøvere tidligere har vunnet både OL og VM i samme sesong.

Herrene svømte 1500 meter, syklet 40 kilometer og løp 10 kilometer, som er OL-distansen.

Kommer hjem til Bergen

Nå skal Blummenfelt en tur hjem til Bergen og Norge.

– Jeg kommer hjem i tre-tiden på mandag. Jeg skal ta noen tester og så må jeg hente temposykkelen, sier han.

Det neste på planen er halv iron man i St. George. Det betyr at løpet tar ca. 4 timer. Der vant Gustav Iden for to år siden og er fremdeles regjerende verdensmester.

– Det blir et annet miljø mot andre løpere. Jeg vil vise at jeg kan hamle opp med dem også. Nå må jeg trene litt lengre økter og finne en annen rytme, avslutter han.

Kommentarer til denne saken