Hold ut, solen kommer!

Vi får sol i helgen, men det blir kald nordavind.

Vi får sol i helgen, men det blir kald nordavind. Foto:

Vi har lagt bak oss en grå og våt onsdag, etter flere tørre dager. Torsdag blir det bygevær, men så kommer solen tilbake.

DEL

Meteorolog i Storm geo, Stig Arild Fagerli, forklarer hvorfor vi har hatt det litt vått og grått i dag.

– Det er et lavtrykk som ligger i Barentshavet, som er et godt stykke unna oss. I kombinasjon med et høytrykk over Hviterusland, har det gitt oss pålandsvind, nedbør og tåke. Det kommer til å fortsette tidlig torsdag, før det blir mer og mer opphold, sier Fagerli til BA.

Et høytrykk fra Skottland over Nordsjøen vil gi mer opplett, men dessverre ikke spesielt varme dager.

Hustrig nordavind

– Høytrykket i vest bil ikke bygge en rygg mot oss, men det vil forsterke seg mot Island. Det fører til nordlig vind gjennom helgen. Det blir ikke fare for noe særlig med byger, men bygene vil ligge vest for Øygarden gjennom helgen. Det blir litt mindre vind enn vi har hatt de foregående dagene, men det blir stiv kuling fra nord på kysten gjennom helgen, sier meteorologen.

Og stiv kuling fra nord, det gir ingen vårfølelse.

– Nei, det blir nok en hustrig nordavind, spesielt på lørdag. Da er det ikke mye som minner om vår, så sant du ikke finner deg et sted i le. Da kan det bli fint å nyte solen, sier Fagerli.

– Nyt de fine dagene

Dessverre ser det ut som at det fine været vi tross alt får, så lenge man er enig i at opphold er fint vær, ikke kommer til å vare mer enn gjennom helgen.

– Det er mer usikkert hva som skjer neste uke, men det ser ut som om vi får mer vestavind, med skyer og nedbør. Det blir lavtrykksdominert vær, og mot midten av neste uke kan det bli temmelig vått igjen, sier Fagerli.

Temperaturene vil ligge på rundt seks til åtte grader de kommende døgnene, litt lavere i helgen. Noen steder kan det bli lokal nattefrost.

– Finværet kommer dessverre ikke med varm luft denne gangen, men vi må likevel nyte de fine dagene, oppfordrer meteorologen.

Artikkeltags