Gå til sidens hovedinnhold

Holder pressekonferanse etter skjebnemøte i Ap om nytt byråd

Artikkelen er over 5 år gammel

Etter gruppemøter i Ap, KrF og Venstre skal de påtroppende byrådspartiene holde pressekonferanse i kveld.

Der vil de presentere hovedtrekkene i den nye byrådsplattformen. Hvem som skal sitte i det nye byrådet er imidlertid ikke helt klart, bortsett fra de er helt opplagte personene: Harald Schjelderup (Ap), Erlend Horn (V) og Dag Inge Ulstein.

Etter det BA forstår har forhandlingsutvalgene i de ulike partiene godkjent utkastet til byrådsplattform.  I innkallingen til medlemmene står det at de skal se på forslaget. Det blir opp til partigruppene å godkjenne det.

– Partiene er kommet til enighet i byrådsforhandlingene, og vil presentere sin politiske plattform. Hvem som blir Bergens nye ordfører vil også bli offentliggjort, står det i innkallingen til pressekonferanse.

Bybanen til Åsane

Disse tre presenterer trolig sitt nye byråd før helgen.

Den store saken som partiene har brukt mye tid på i forhandlingene er hvordan Bybanen skal bygges til Åsane. Etter det BA forstår har man funnet frem til en løsning forhandlingsutvalgene mener alle kan leve med.

Såvidt BA forstår vil det legges opp til at bybanetraseen til Åsane skal kunne bygges langs Bryggen. Det kan åpnes for en tunnelløsning, slik Ap primært ønsker, men da som en reserveløsning dersom Bryggen-traseen skulle vise seg å ikke la seg bygge.

Som flere kilder påpeker: Det største ønsket blant de som har forhandlet om makten i Bergen har vært å kunne legge bybanesaken bak seg.

Terje Gilje, leder i Bergen KrF, sier at partene har bestemt seg for å ikke si noe som helst før møtene i partiene i kveld.

– Men hvordan er stemningen i KrF?

– Stemningen hos oss er god, svarer han.

Uavhengig av Bryggen skal i tillegg skal deler av strekket langs Sandviken, og spesielt i selve Åsane, sees på - på nytt. Den opprinnelige løsningen i Åsane er tegnet av politikerne selv, og regnes som fordyrene og forsinkende. Blant annet legges det opp til å krysse motorveien tre ganger.   

Denne byrådsplattformen kan da bystyregruppene velge å godkjenne i sin helhet, eller forkaste. De kan ikke sitte og file på enkeltformuleringer.

Marte Mjøs Persen kan bli ordfører

Onsdag om to uker konstiturerer det nye bystyret seg, og byrådskabalen må være klar før den tid ettersom folk valgt inn i bystyret skal inn i byrådet.

Det er ikke bare byråder som skal plukkes ut. I kveld får vi etter alt å dømme vite hvem som skal etterfølge Trude Drevland og Tor Woldseth som henholdsvis ordfører og varaordfører.

De mest aktuelle kandidatene er Marita Moltu (KrF) og Marte Mjøs Persen (Ap), som var ordførerkandidater for de to partiene. Så stort som Ap ble i valget, nesten 38 prosent alene, er det ventet at de får ordføreren i tillegg til byrådslederen (Harald Schjelderup).

Her kan du lese om hvordan byrådskabalen legges.

 

Kommentarer til denne saken