Universitetet kan få én million studenter

Oddrun Samdal, viserektor for utdanning og leder av styringsgruppen for DigUiB, UiBs satsing på nye digitale løsninger.

Oddrun Samdal, viserektor for utdanning og leder av styringsgruppen for DigUiB, UiBs satsing på nye digitale løsninger. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Universitetet i Bergen inngår samarbeid med britisk nettkursgigant

DEL

Universitetet i Bergen har nå inngått samarbeid med den britiske nettkursgiganten Future Learn, skriver universitetet på sine nettsider.

Dette betyr at kurs frå UiB blir gratis tilgjengelige for hvem som helst i hele verden.

Allerede har over 1 million studenter fra 190 land registrert seg på Furure Learn og kursene på portalen har fått mer enn 2,3 millioner påmeldinger siden oppstarten for 15 måneder siden. UiB blir en av 54 akademiske partere som bruker Furutelearn som læringsplattform, skriver UiB.

Første utenfor USA

Future Learn er den første MOOC-plattformen etablert utenfor USA. MOOC står for Massive Open Online Courses, og er fleksible nettkurs som er gratis og tilgjengelig for alle.

Det er først og fremst britiske universiteter og høyskoler som tilbyr kurs på Future Learn, men også Korea, Kina og Colombia og en rekke europeiske land er i dag representert, inkludert Universitetet i Oslo.

Ledende innen 2017

UiBs mål er å være ledende innen digital læring og formidling innen 2017. UiBs første MOOC skal etter planen vere tilgjengelig på Future learn til høsten, og vil være et digitalt kurs om klima i samarbeid med klimaforskere ved UiB og Bjerknessenteret, skriver UiB.

– Digital undervisning er et stort satsingsområde for Universitetet i Bergen, og gjennom samarbeidet med FutureLearn får vi en veletablert plattform for våre nettkurs, der vi kan nå ut til mange, sier Oddrun Samdal, viserektor for utdanning og leder av styringsgruppen for DigUiB, UiBs satsing på nye digitale løsninger til UiB.

Artikkeltags