For en stund siden begynte det å murre i en av sosiale mediers avkroker; «har ikke Sigrids låter etter «Don't Kill My Vibe» bare blitt kjedeligere og kjedeligere?».

Nja, jo, men så er også «Don't Kill My Vibe» fortsatt en meget slitesterk og rett og slett fordømt god låt. Et stykke dypt imponerende popreisverk for både hjerne og dansegulv. Vanskelig å overgå, men som har beredt grunnen for andre spennende irrganger for Sigrid Solbakk Raabe.

Les også: Disse kan få Spellemann

Nesten ingen dødpunkter

Nå er altså hennes første album her. Den spretne og tilsynelatende alltid smilende ålesunderen har riktignok gitt fansen størsteparten av dette materialet for lengst i form av  forlokkende singeldrypp. Men de nye låtene er definitivt ikke halvslapt fyllmateriale for singler som har fylt konsertsaler de siste to årene.

En av de «gamle» er først ut. «Sucker Punch» er en låt som ikke braser inn de samme åpenbare kommersielle dørene som «Don't Kill My Vibe», men som gir litt sunn melodisk motstand.

Anmeldelsen fortsetter etter bildet

 

Den har en påtatt attitude over seg, noe som ikke er tilfellet på nye «Mine Right Now». Friskere enn en Mentos, skjør og grandios, rapp og melankolsk på samme tid. En strålende låt som viser det ene ytterpunktet i Sigrid-uttrykket – den altomfattende powerpopen for massene. Og derfra og ut viser Sigrid og hennes klikk sin kyndige klo gjennom et album som er nesten fritt for dødpunkter og transportetapper.

Musikalsk glede

I «Sight of You» dunker en coldplaysk beat gjennom en storslått hymne med åpenbare filmatiske muskler, mens «Business dinners» (den snodigste tittelen på platen) går rett til kjernen av den Sigrid lytteren har blitt kjent med disse to årene. Det handler om henne, enkeltmennesket midt i astronomiske strømmetall, forventninger, poseringer og forretninger. Det smittende smilet i en ensfarget t-skjorte.

Les også: Sigrid vant komponistpris med «Don't kill my vibe»

For det er absolutt plass til en som Sigrid. Når den store fortellingen om popmusikken om dette tiåret skal skrives vil utleverende og sjelevrengende være nøkkelord. Der passer ikke Sigrid helt inn. Hun har en annen inngang til hele sitt musikalske univers. Vektingen av musikalsk glede, en smått utrolig meloditeft, en klype melankoli og den store stemmen gjør at «Sucker Punch» vil stå tilbake som et av 2019s aller sterkeste popalbum.