Som da hun landet på Flesland, var det også godt oppmøte fra pressen da Andrine Hegerberg (29) trente med Brann for aller første gang torsdag.

Det stilles noen spørsmål ved kvaliteten og skadehistorikken til den nye spilleren, men at Brann har hentet en profil som skaper begeistring blant supporterne er det ingen tvil om. Det vises både i sosiale medier og på lesertallene til BA.

Selv sier Hegerberg at velkomsten har vært overveldende.

– Jeg skjønte jo allerede da jeg landet på Flesland at her er det trykk. Jeg må være så ærlig å si at jeg har blitt tatt litt på sengen av det, men det må gjerne fortsette! Engasjementet trigger meg. Jeg kan nesten ikke vente med å møte supporterne, sier Hegerberg til BA.

Les også

Andrine Hegerberg trenger ikke å være best, men hun må være mest interessant

Lederskikkelse

Hun har så vidt begynt å gjøre seg kjent i sin nye by og med sine nye lagvenninner. Den første treningen i minusgradene på Åsane Arena gikk forholdsvis rolig for seg.

Brann-troppen er fortsatt tynn. Kun 13 utespillere var på feltet torsdag ettermiddag.

– Men det er gode spillere som er her, det ser du! At mange spillere drar til større klubber er egentlig bare et komplement til Brann og det de har fått til de siste årene. Men jeg skal gjøre det jeg kan for å gjøre savnet av de som har dratt minst mulig, sier Hegerberg.

Brann har mistet viktige ledere i laget i kaptein Tuva Hansen, Guro Bergsvand og Ingrid Ryland etter forrige sesong. Hegerberg er ikke redd for å ta opp hansken.

– Jeg liker ansvar, og jeg føler jeg presterer bedre med ansvar. Jeg er klar for å ta det ansvaret, sier hun.

– Kvalitetsspiller

Det forventer også Brann-trener Olli Harder at hun gjør.

– Det er ingen hemmelighet at vi har mistet noen veldig viktige spillere, men da vi valgte å hente Andrine, var det med en klar forventning om at hun er en spiller som vil stå frem som en leder når det trengs, sier newzealenderen.

Hegerberg har hatt noen alvorlige skader og spilt lite fotball de siste sesongene, men Harder avviser kontant at hun er et PR-stunt.

– Andrine er en kvalitetsspiller som vil hjelpe oss å vinne fotballkamper, slår treneren fast.