Do-besøk

– Ser toalettene på Bryggen skal åpne igjen mot betaling. Husk myntapparat, det er ikke alle som bruker kort!

Hilsen tissetrengt

Råkjøring

– Håper at dere som var ute med en svart BMW med prøveskilter ved Sartor Senter i 15.30-tiden lørdag leser dette. Dere ga alt bilen hadde i rundkjøringene bak kjøpesenteret. Det var flere biler som kom imot. Dere kjørte sidelengs ut. Jeg holdt på å få dere rett mot meg i fronten. Jeg blinket med lysene til dere for å prøve å få dere til å roe dere ned. Da viste dere meg bare fingeren. Etter alderen deres å dømme, så var dere i 30-årene. Skam dere. Dere har ingenting på veien å gjøre.

Hilsen BA-leser

Utydelig prising

– Jeg var på Kiwi Arken og handlet lørdag. Når man kommer til fruktdisken ligger det druer med First Price sammen med druer av bedre kvalitet. Der er en stor plakat om at prisen er kr 25,00. Etter at man er kommet hjem og ser på kvitteringen, ser man at prisen var 38,50. Snakk om lureri. Det er ikke rart at Kiwi kommer best ut av å være billigst i landet når det er slik de driver det!

Egil Bratli


Svar: Vi beklager så mye dersom det har vært utydelig prising her. Det skal det selvsagt ikke være. Bare gi beskjed neste gang du er innom butikken, så skal vi ordne opp med kompensasjon for deg.

Hilsen oss på

KIWI Åsane StorsenterMedaljekandidat?

– Mange sier Brann er en medaljekandidat denne sesongen. De gjør det bra i treningskamper, som ikke er rare motstanden. Og de knuste alle i Obos som var veldig dårlig den sesongen. Jeg er redd Brann vil slite i bunnen denne sesongen, men vil redde seg med et nødskrik. Brann har mange spillere som ikke er gode nok for eliteserien. – Jeg vet mange som er uenig med meg (de fleste som er uenige er de som tror Brann tar gull hvert år). Og så mener jeg at vi har en trener som ikke er god nok for Eliteserien.

Tommy Nilsen

Superlag

– Jeg har nettopp sett Brann banke Vålerengen i Oslo, og gleder meg vilt til seriestart. Dette blir et godt år å være Brann-supporter. Vi har et superlag på gang.

Supporter på felt Z
Kvifor kvinneklasse?

– Kristine Marie Ganz, generalsekretær i Norges Sjakkforbund, svarer ikkje på spørsmålet til «Undrende summer» som spør: «Hvorfor er det egne herre – og dameklasser i sjakk?». Ganz svarer at det er ein kvinneklasse i sjakk og at det er ein open klasse. Det var ikkje dette «Undrende summer» spurde om. Så då spør eg det samme: Kvifor er det ein eigen kvinneklasse i sjakk?

Helsing Odd Inge Matre, Loddefjord


Svar: Hei, fra gammelt av (veldig langt tilbake i tid) var en kvinneklasse i sjakk like naturlig som en kvinneklasse i mer fysiske sporter fordi man da rett og slett trodde det var forskjell på hjernene til menn og kvinner. Slik tenker vi selvfølgelig ikke lenger. Kvinneklassen har slik «alltid» eksistert i internasjonal sjakk. I Norge er turneringer for kvinner noe vi hadde, kuttet ut og så startet opp igjen ganske nylig. Med nylig mener jeg i løpet av det siste tiåret. Årsaken er blant annet at det er såpass få kvinner i norsk sjakk at mange kan oppleve å være den eneste i sin klubb. Egne turneringer for kvinner skaper da en mulighet til å møte likesinnede og har et klart sosialt formål. Samtidig hører vi fra flere at det er motiverende og hindrer frafall. Mange jenter slutter med sjakk fordi det ikke er andre jenter med i klubben. Vi ser også at de aller fleste kvinnene i toppsjiktet deltar primært i åpen klasse. Interessen for å beholde kvinneklassen vil slik kunne være ganske forskjellig for kvinnelige toppspillere og breddesjakken. Det er et tema som diskuteres jevnlig.

Kristine Marie Ganz,

generalsekretær

Norges Sjakkforbund

Les flere summetoner her: En legger ikke massiv kollektivtransport på gateplan gjennom byens indre sentrum