Utsettelser

– Statens vegvesen åpnet 31. oktober 2022 ny E39 mellom Svegatjørn i Bjørnafjorden kommune og Rådal i Bergen. Like etter fant de ut at asfalten mellom Troldhaugtunnelen og Lagunen ikke var god nok og freste den bort. De kunne ikke asfaltere på nytt med det samme i redsel for at det ble samme resultat som sist. Det skulle nyasfalteres våren 2023. Enda er det ikke gjort! Hva er unnskyldningen nå?

Jan Anker-Goli


Svar fra Statens vegvesen: Asfalten som ble lagt i fjor var ikke god nok og den ble frest opp igjen. Planen var å legge ny asfalt i vår, men det har dratt noe ut i tid fordi entreprenøren vår setter i drift ny asfaltfabrikk. Asfalteringen planlegges gjennomført i løpet av september.

Med hilsen

Arne Magnar Hauglund, prosjektleder

Billetter

– Jeg fikk vite at pensjonistforbundet tilbyr en gratiskonsert i Grieghallen 5. oktober klokken 12, men at man måtte bestille plass via Vipps. Jeg har ikke Vipps, så en venninne ville hjelpe meg, men hun sa det var helt fullt. Jeg fikk også høre at man kunne bestille 20 billetter hver.

– Tenker ikke arrangørene på at det er mange eldre som ikke har Vipps? Og er det riktig at man kan bestille 20 billetter på en gang? Det burde holdt med fem!

Rigmor Øiestad

Svar: Pensjonistforbundet Hordaland er 60 år 1. november og har i den anledning invitert til jubileumskonsert i Grieghallen 5. oktober. Alle våre 50 foreninger og lag fikk først sjansen til å bestille inntil 20 billetter, før alle medlemmene fikk sms torsdag om at det nå var mulig for medlemmer å bestille inntil 4 billetter. Inntil 20 var dessverre ikke tatt bort, da vi var klar over at noen foreninger og lag ennå ikke hadde bestilt. Vi regnet ikke med at enkeltmedlemmer bestiller 20 billetter. Fredag skulle ikke-medlemmer også få sjansen, men allerede lørdag var alle billettene revet bort. Forhåpentligvis av Pensjonistforbundets medlemmer.

Det er ikke Pensjonistforbundet Hordaland som distribuerer billetter, men ticketmaster. Der må en enten bruker betalingskort eller Vipps.

Jeg anbefaler medlemmet å kontakte sin pensjonistforening for å undersøke om denne har billetter til overs.

Pensjonistforbundet

Hordaland,

Vigdis Ravnøy, leder

Følg vognene hjem

– Handlevognene fra Sartor Storsenter står strødd på Straume på Sotra. Tidligere måtte man betale 10 kroner for å få ut en vogn, men etter det ble gratis står de strødd omkring. Få tilbake det gamle systemet! Nå står handlevognene i veien for folk i rullestol og med rullator. Oppgitt

Svar fra Sartor Stor-senter: Det er en utfordring at noen kunder setter handlevogner fra seg, slik at vognene skaper vansker for folk med rullestol og rullator. Å innføre betaling med 10 kroner igjen er ikke mulig. Folk flest går ikke rundt med 10-kroner i lommen lenger, og en kortløsning er heller ikke aktuelt. Butikkene ønsker at handlevognene skal være gratis for kundene. Vi har derfor engasjert Basecamp, som blant annet driver med arbeidstrening for ungdom, til å samle inn vogner rundt senteret. Ellers oppfordrer vi kundene til å følge handlevognen hjem igjen til stativene utenfor Sartor Storsenter, der vognene bor.

Thomas Skålnes,

senterdirektør

Vakkert

– Det er veldig pent i Bergen! Spesielt Byparken. De er flinke å stelle med plantene i denne byen!

Selina, Louise, Vilde, Lea

og Andrine

For dyr mat

– Mat burde vært billigere for studenter. Fullt lån og stipend gir meg 9500 kroner i måneden, det er det umulig å klare seg med. Det burde vært studentrabatt på mat!

Selina (22)

Les flere summetoner her:

Les også

Falske nakenbilder er kjempefint!