Torget

– Om Fisketorget og torghandelen skal overleve 2020 kan en jo prøve å sette ned de ekstremt høye prisene på varene, slik at byens innbyggere bruker stedet. I tillegg kan de ansette lokale folk som nå står uten jobb.

Den dyre leien for torgplass bør settes ned.

Gi Torget tilbake til bergenserne og strilene.

Bård

Trampolinestøy

– Folk er helt utrolige. Leser på TV2 om Marie (76) som vil innføre lov mot trampoline-støy:

«Det er ikke nødvendig at barna skriker». Det er det dummeste jeg har hørt og lest. Damen bor i et villastrøk. Hun kan ikke sitte ute lenger for barn har det gøy på trampoline og ler og bråker litt. Jeg syns at såpass må hun tåle! Hun vil ha innført hoppetider, slik at lunsj- og middagsselskaper ikke blir forstyrret. Skal politiet passe på at det overholdes, da? Jeg syns det er fint unger er ute og leker istedenfor å sitte inne. Denne damen har sikkert masse penger, hun får finne seg en ny plass å bo, da. Tåpelig forslag fra en fin frue.

BA-leser

Frekt

– I forbindelse med reparasjon av min bil fikk jeg tilbud om utleiebil i den tiden bilen var på verksted. Jeg aksepterte tilbudet som virket ok.

Etter at reparasjonen var utført, ble utleiebilen levert tilbake til verkstedet. Cirka en uke etter reparasjonen fikk jeg et brev fra utleiefirmaet med krav om å betale for en skade på bilen. Kravet var på 6043 kroner. En skade som var helt ukjent for meg. Etter en telefonsamtale med utleieselskapet ble det opplyst at de ville føre saken videre om ikke regningen ble betalt. Det ble samtidig understreket at selskapet vanligvis vant slike saker.

Etter en nærmere argumentasjon, kom et brev fra selskapet om at de annullerte saken og ønsket meg velkommen tilbake ved en senere anledning.

Dette kunne vært slutten på historien.

En uke senere kom et brev fra utleieselskapet med belastning av parkeringsgebyr på 420 kroner. Gebyret var opprinnelig på 36 kroner. På grunn av administrasjonsgebyr på kroner 300,- pluss moms, ble gebyret så høyt.

Jeg tviler ikke på at dette er i henhold til kontrakten, men likevel. Er det slik bilutleieselskapene håndterer kundene sine? Jeg reiser bare spørsmålet.

AN

Boss-stopp

– Hvem har ansvar for bosstømming ved busstoppet på Sandslimarka ved Nextgentel? Det ser ikke bra ut og bosspannet har stått overfylt over en lengre periode. Dette stoppet er aktivt i bruk, så da er det ekstra behov for opprydning.

Hilsen Christian J.

Rydd opp!

– Busskuret på Sandslihaugen er fullt av boss. Slik har det vært i flere måneder. Jeg vet ikke hvem som har ansvaret, men de burde rydde opp, og få bedre rutiner for oppfølging.

Bjarne

Svar: Hei Bjarne. Takk for at du gjør oss oppmerksom på dette, sånn skal det ikke se ut! Vi sørger for å få det ryddet umiddelbart og beklager at det ser slik ut nå.

Hilsen Arild

i Bymiljøetaten

Et veiskille

– Disse rare tider forsterker mye. Bedrifter med flinke ledere som holder sine ansatte oppdatert eller bare holder kontakt trer frem. Arbeidsplasser med slappe sjefer som meddeler knapt noe som helst blir ekstra synlige. Ikke alle bedrifter fortjener å få sine dyktige, erfarne ansatte tilbake. Dette er en god tid å tenke seg godt om hva man ønsker fremover.

Frustrert ansatt

Trening

– Svar til summeren som klager over at de ikke har fått trent siden 6. mars. Det er fullt mulig å trene hvor enn du er. Du trenger ikke Sats eller Nr1 Fitness for å bevege deg. Det eneste du trenger er litt fantasi.

BA-leser

Tunge stunder

Livet kan til tider

vise tunge sider

og du blir bare lei

Sagt på annen måte

om du enn må gråte

må du jo finne din vei

For gammel og for ung

kan veien bli så tung

at du resignerer

Da vil du rett og slett

nok ikke få det lett

du deg selv saboterer

gund

Grønne jobber

– MDG har snakket om grønne jobber lenge. Har spurt mange ganger hvilke jobber dette er, men får ikke svar. Nå er muligheten der, med stor arbeidsledighet. Få i gang de grønne jobbene!

Hilsen en som venter

Avfallshåndtering

Skal du få noe opp av

grøften.

Vil diktering av veien.

Være det. Som løser.

Avfallsproblemer

Hvordan står det til

med avfall.

Som ikke er skilt ut.

I det hva bygd av.

Hva er. Prognosen

til slikt avfall.

Det er en kostnad i

penger.

Mot en kostnad på

naturen.

Produksjonen bør

ha en avgift.

Lik en del. Til hva

avfallskostnad er.

Nikolai Joachim Vetaas

Hjort

– Karsten Madsen trodde ikke sine egne øyne da han så 11 hjort i Fana. Da bør han reise til Vågsbotn fra Åsane mot Arna. Rett der ved fotoboksen kan man nesten hvert år oppleve å se store flokker, fra 15 til 20 dyr som beiter på den store plenen. Da tror jeg øynene til Madsen vil falle ut! Og kjører man videre, kan man også oppleve masse hjort på begge sider av veien ved den første tunnelen.

BA-leser

To fugler

To fugler flyr

flyr sammen

i luften

til treet

til redet

sammen

i livet

Eva Botnen, 2020

Les flere summetoner her: Nei, dette er pinlig journalistikk