Gå til sidens hovedinnhold

Hva nå, Øygarden?

Da var det et faktum. Øygarden har rykket ned. Guttene i Fotballpreik er spent på om det blir mer toppfotball på Ågotnes.

Alt skulle bli så mye bedre da gjeldstyngede Nest-Sotra byttet navn til Øygarden. En klubb som skulle starte med blanke ark, samtidig som den skulle favne bredere om den nye storkommunen på strilelandet.

Men allerede i det første året gikk det så galt som det kunne. Nedrykket fra 1. divisjon var et faktum mandag ettermiddag, og det etter et ydmykende 0-6-tap mot KFUM.

I studio til Fotballpreik sitter Jan Gunnar Kolstad, Mathias Macody Lund og Jonas Johnsen og lurer fælt på hva som skjer med videre med den økonomisk hardt prøvede klubben. Blir det mer toppfotball på Ågotens i årene som kommer, eller var dette et endelig punktum?

- Det første de må gjøre er å få på plass en trener, og så må de begynne å legge en plan, mener BA-ekspert Macody Lund.

For Mons Ivar Mjelde blir ikke med ned. 53-åringen, som ble hentet inn som redningsmann på Ågotnes etter halvspilt sesong, skal tilbake til jobben som ekspertkommentator i BA. I studio er guttene er enige om hvem som erstatter Mjelde ...

Det vies selvsagt også plass til Åsane og Brann. Begge skal til Sørlandet nå i midtuken, hvor den ene skal sikre kvalifisering til eliteserien, mens den andre skal gjøre det matematisk umulig å rykke ned fra eliteserien.

Trykk play!

... og her er flere episoder:

Kommentarer til denne saken