– BA sender «HELE» 17. mai !

Både nyhetsredaktør Rune Eriksen (t.v.)og 17. mai-komiteformann Erik Næsgaard liker bilen på skjermen. Den vil på nasjonaldagen befinne seg midt i prosesjonene.            Foto: TOM R. HJERTHOLM

Både nyhetsredaktør Rune Eriksen (t.v.)og 17. mai-komiteformann Erik Næsgaard liker bilen på skjermen. Den vil på nasjonaldagen befinne seg midt i prosesjonene. Foto: TOM R. HJERTHOLM

Av

– BA er avisen for Bergen - og nå har vi lyst til å gjøre noe helt spesielt i jubileumsåret til byen vår. Da passer det jo perfekt med å sende direkte fra 17. mai feiringen i Norges flotteste og beste by.

DEL

Nyhetsredaktør i BA, Rune Eriksen, smiler fra øre til øre. Han har nettopp presentert et opplegg for formann i den bergenske 17. mai-komiteen, Erik Næsgaard.

Saken fortsetter under bildet

Utgangspunktet  er at det nettavisen ba.no skal dukke opp levende bilder, når de første saluttene går fra Skansen. Foto: EIRIK HAGESÆTER

Utgangspunktet er at det nettavisen ba.no skal dukke opp levende bilder, når de første saluttene går fra Skansen. Foto: EIRIK HAGESÆTER


Komitéformannen er begeistret.

En unik mulighet

– Veldig interessant prosjekt. Dette vil kunne bringe 17. mai ut til alle som av en eller annen grunn ikke har anledning å ta turen til Bergen sentrum på nasjonaldagen. For beboere på alders- og sykehjem må jo dette være helt ideelt.

– Eller hva med bergensere på andre siden av kloden?

– Ikke minst!

Nå tar Næsgaard opplegget med tilbake til komiteens medlemmer, men som han understreker; dette er veldig interessant.

Det at utgangspunktet, som var å følge hovedprosesjonen nå er blitt endret til «fra morgenprosessjonen til og med fyrverkeriet om kvelden» gjør det unektelig enda mer spennende.

– Dette er det ingen som har gjort tidligere, slår Eriksen kategorisk fast.

– Rundt 16 timer med direktesending på ba.no er krevende, men også noe vi gjør med glede og stolthet. Det er mange som ikke kan komme seg til sentrum - og bergensere finnes overalt på denne kloden. Nå kan man se den elleville feiringen fra klokken 0700 på morgenkvisten til siste rakett er fyrt opp før midnatt.

– Og han legger til:

– Alt direkte - minutt for minutt.

Bergensere med interesse for «egen 17. mai» har på nasjonal TV gjennom årene blitt avspist med bare korte innslag fra Bergen - og i sterk konkurranse med barnetog i Alta og Snertingdal.

Saken fortsetter under bildet

Det blir direkte-sendingen fra begge prosesjonene som her passerer seniortribunene på Torgallmenningen. Foto: EMIL WEATHERHEAD  BREISTEIN

Det blir direkte-sendingen fra begge prosesjonene som her passerer seniortribunene på Torgallmenningen. Foto: EMIL WEATHERHEAD BREISTEIN


– Det unike med denne sendingen er at vi skal ha en egen bil med i prosesjonen. For første gang dekker man altså hele traseen til Hovedprosesjon og Flaggtoget i sentrum. Her vil vi vise folkelivet og intervjue folk, store og små, som omkranser ruten. Det kommer til å bli vakkert og stemningsfullt. For å få dette til, jobber vi tett med våre dyktige og kreative venner i Mediability.

– BA tar Bergen på alvor, og derfor vil vi gjøre en slik maratonsending - for å gi noe tilbake til byen vår. Jeg er glad for at 17. mai-komiteen, med Erik Næsgaard i spissen, tente på denne ideen. Nå skal vi finjustere og bli enige om detaljene - så skal dette bli en unik sending og fest til alle som elsker Bergen.

BA starter sendingen kl 0655 med saluttene og morgenprosesjon kl 0700. Så blir det Hovedprosesjon og Flaggtog, taler og aktiviteter fra Festplassen, direkte fra kapproing på Vågen, litt folkeliv utover ettermiddagen og kveld - så fullt kjør igjen fra Festplassen med fakkeltog og fyrverkeri, gjester osv.

Fint vær - også!

Prosjektet skal opp til diskusjon på første komitémøte rett over nyttår.

– Da mangler du bare fint vær. Har du snakket med meteorologene?

– Ja, de har vi full kontroll over, sier Næsgaard med et stort glis.
Artikkeltags