– Vil vise en annerledes side enn den folk er vant å se oss i

Søndag kveld er de på plass igjen for å glede alle som er glade i musikk, korsang og ikke minst allsang. Og Bjørn Sebak (Bergen Brandkorps Musikkorps, Ruth Fløystad (Kor 'e Politiet) og Alf Ragnar Johnsen (Bergen Politiorkester). (Foto: TOM R. HJERTHOLM)

Søndag kveld er de på plass igjen for å glede alle som er glade i musikk, korsang og ikke minst allsang. Og Bjørn Sebak (Bergen Brandkorps Musikkorps, Ruth Fløystad (Kor 'e Politiet) og Alf Ragnar Johnsen (Bergen Politiorkester). (Foto: TOM R. HJERTHOLM)

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

I alle årene har ønsket bak «Alarmen går» vært å vise en annerledes side av etatene. – Ikke den de fleste forbinder oss med – den når alarmen går!

DEL

Alf Ragnar Johnsen hos Bergen Politiorkester har vært med nesten helt fra første gang «Alarmen går» ble arrangert.

– I år blir det 15. gangen vi arrangerer «Alarmen går». Første gangen var jeg ikke med, andre gangen satt jeg i salen – men fra den tredje og frem til nå, har jeg sittet i arrangørstaben.

Humør og spilleglede

Trioen bak er Bergen Brandkorps Musikkorps, Bergen Politiorkester og Kor e' Politiet.

Gjennom musikken har disse tre klart å skape et sosialt fellesskap som de én gang hvert år liker å dele med andre.

Det er ikke få som i årenes løp har hatt gleden av å være på plass i Grieghallen, når humøret og spillegleden slår imot fra scenen i byens storstue.

– Og selvsagt er det i år som før om årene, helt gratis å være med oss på denne musikalske festkvelden.

Med årene har en naturlig nok måttet endre litt på repertoaret.

Men noe går igjen år etter år.

– Det som kjennetegner denne kvelden i Grieghallen er det lokale preget som går som en rød tråd gjennom hele konserten. I år har vi bla. fått en gruppe barn, som kanskje noen kjenner fra Gamle Bergen museum om sommeren. De vil fremføre gode gamle «inn-til-vegge-leker».

I løpet av halvannen time vil en få både musikalske «svisker», en rekke spesialiteter fra begge orkestrene – og ikke minst blandakoret med bakgrunn fra Hordaland politidistrikt.

Noen spesielt inviterte gjester blir det også.

– Politifolkenes eget rockeband «Brothers in Arms» tar for seg en rekke rockeklassikere fra 70–80 tallet. Brannkorpset henter igjen frem den muntre gjengen som er alt annet enn det navnet skulle tilsi. «Sløkkisene» vet å underholde. Det er for øvrig første gangen «Sløkkisene» er med, og allerede nå snakkes det om allsang som skal få taket til å løfte seg i Grieghallen.

Har plass til 1500

Sammen med koret kommer artist og låtskriver, Marthe Valle.

Så spørs det da hvor mange som velger ta turen til Grieghallen kommende søndag kl. 1800.

– Tja, si det. Ikke godt å vite. Kapasiteten ligger på rundt 1500, men de siste årene har vi ligget rundt tusen. For noen år siden måtte vi oppfordre publikum om å være ute i god tid for i det hele tatt få plass. Fortsatt er det stor interesse for de beste plassene, så derfor er det alltid en liten kø når dørene åpner kl. 1730.

Konferansier i år er politimester Kaare Songstad, og dermed følger han i sporene etter to tidligere politimestre, tre brannsjefer, ordførere, varaordførere osv.

– Alle stiller når «Alarmen går»!

Artikkeltags