Gå til sidens hovedinnhold

– Og vi er også klare for påske

Artikkelen er over 3 år gammel

Snøen har lavet ned. Vinteren er sprekere enn på lenge. Alt tyder og på at snøen blir der til påske og vel så det. Iallfall på 409 meters høyde – der søndagsåpne Brushytten ligger ved foten av Blåmanen.

Hos Skanseguttene, som eier og driver dette flotte tilbudet halvtimen unna Fløibanen, ser en frem til påsken.

– Vinteren så langt har ikke vært mer enn normal, selv om det er mye snø rundt hytten, sier vaktsjef i Brushytten, Jørgen Fie Padøy Mathiesen.

Spilte ingen stor rolle

Og kanskje er det nettopp de store snømengdene som har gjort at besøkstallet ikke går i taket. Skifolket har muligens nøyd seg med kortere turer – og gjerne andre steder, hvor det normalt kanskje ikke er snø i det hele tatt.

Men på Brushytten er de klare enten det er lite eller mye av det hvite pudderet.

To snøskred i Rundemansveien så langt i vinter har ikke spilt så stor rolle.

– En av søndagene var det kanskje noen flere som satte seg ned og tok lengre pauser i hytten enn vanlig. Da var veien stengt, og man kom ikke videre opp til Rundemanen.

Sjefen i Skansens Bataljon både i 2010 og 2011 holder oversikten på antall vakter og de frivillige som jobber dugnad bak disken.

– Går egentlig greit å skaffe folk til søndagsvaktene. For det meste er det gamlekarer i bataljonen og venner av disse igjen, pluss foreldre til de aktive som tar sin tørn. Dessuten er rådsmedlemmene i Skansens Bataljon på plass.

Når det nå nærmer seg påsken og mange fridager, har Jørgen planene klare.

– Om to uker er det palmesøndag, og da har vi selvsagt åpent. Så blir det et opphold til vi kommer til skjærtorsdag og langfredag. Da åpner vi igjen, mens vi tar en pause på påskeaften som har vist seg å være en dag det er vanskelig å skaffe frivillige til. Dessuten er det ikke så mange som stikker innom denne dagen. Første og andre påskedag er vi på plass igjen.

Flott samarbeid

Når det gjelder proviant - det å fylle opp med alt av drikke og spiselig til påske, får Skanseguttenes Forening god hjelp av Idrettsservice.

– Vi har et flott samarbeide med de ansatte i Idrettsservice.

Fie Padøy Mathiesen snakker også varmt om sommerens pålaner.

– Som følge av flere turgåere, norske såvel som utenlandske i fjellet sommerstid, prøvde vi noe nytt i fjor: Åpen hytte hver dag i skolenes sommerferie. Det var en suksess, og vi prøver også i år. Da tar vi inn ungdom i alderen 15–20 år som med denne sommerjobben får både god arbeidstrening, møter mange turister - og får prøvd ut språkkunnskapene Dessuten er jobben lønnet!

Kommentarer til denne saken