Barna skal også lære kunsten

Norges Jeger- og Fiskerforbund er landets eneste riksdekkende interesseorganisasjon for både jegere og sportsfiskere, og et av de viktigste miljøene for formidling av kunnskap om jakt og fiske i Norge. NJFF anslår at 8000–9000 barn vil få fiskeopplæring i sommer.

Norges Jeger- og Fiskerforbund er landets eneste riksdekkende interesseorganisasjon for både jegere og sportsfiskere, og et av de viktigste miljøene for formidling av kunnskap om jakt og fiske i Norge. NJFF anslår at 8000–9000 barn vil få fiskeopplæring i sommer.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Skal du «redde» ungene før pc-en tar de, bør du begynne tidlig. Det er dette som trigger Norges jeger- og Fiskerforbund til å invitere «alle barn» i Norge til oppleve naturen - og fiskegleden.

DEL

Erik Andre Algrøy er nyvalgt leder av Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) sin ungdomsavdeling i Bergen.

Alle kan være

Han har fått oppgaven å ta seg av de aller yngste som ønsker oppleve veien til fiskelykken.

Rundt i hele landet vil det denne sommeren bli fiskearrangementer i regi av NJFF.

Det poengteres fra sentralt hold at arrangementene er gratis og åpne for alle.

Selvsagt er det organisasjonens overordnede mål å spre fiskeglede og la flere oppdage en spennende friluftsaktivitet.

Opplæringsperioden går fra 25. mai til 18. august og er i samarbeid med Sølvkroken.

Opplæringsperioden går fra 25. mai til 18. august og er i samarbeid med Sølvkroken.

Blant alle lokallagene i Hordaland er det duket for i alt 13 forskjellige arrangementer for de aller yngste.

Allerede helgen om en uke er det austevollingene som får sjansen, og så er det vossingenes tur 1. pinsedag og da i Vangsvatnet – Nesthus – ved Sandstranda.

I Bergen er det fredag 14. og lørdag 15. juni som er avsatt til de håpefulle unge fiskerne.

– Fredagen er tanken at vi skal samles på Kismul, hvor det blir bygging av fuglekasser, størrelse kjøttmeis, forteller Algrøy.

Askøy JFF har arrangert både kurs og konkurranser for barn før. Her fra en konkurranse i Kollevågen sommeren for ti år siden.   (Foto: EIRIK HAGESÆTER)

Askøy JFF har arrangert både kurs og konkurranser for barn før. Her fra en konkurranse i Kollevågen sommeren for ti år siden. (Foto: EIRIK HAGESÆTER)

Dagen etter går så turen til Rødlien, hvor tanken er at fuglekassene skal ut i naturen og forhåpentligvis skape litt liv.

– Og i Rødlien blir det fiskeinstruksjon. Vi har sagt at om barna har eget utstyr, kan de godt ta med dette. Men de trenger ikke, fordi vi har det som skal til.

Algrøy understreker at de har helt enkelt utstyr til mange - og dette vil bli lånt ut gratis.

– Om noen ønsker være med, kan de kontakte meg på mail: ea.algroy@gmail. Ønsker man å vite mer, så send meg spørsmål eller gå inn på Facebook-gruppen Bergen jeger og fiskerforening ung.

Algrøy setter ingen aldersgrense nedad, men forutsetter at det blir foreldre med på Kismul og til Rødlien.

Også på Askøy

Ellers i nærheten av Bergen holder også Askøy-avdelingen fiskekurs for barn på Ramsøy lørdag 15. juni.

– Vi legger vårt arrangement opp som et familiearrangement. Vil man vite enda mer, så gå inn på nettsiden. Der vil en også finne informasjon om kursene i jakt vi legger opp til for ungdomsgruppen, sier Algrøy.

Det er ingen forhåndspåmelding, men Algrøy setter stor pris på om interesserte gir en lyd fra seg slik at man får en viss oversikt over hvor mange som kommer – og hvor mye utstyr en må ta med.

Men husk gjerne å ta med redningsvest. I år arrangerer NJFFs lokalforeninger 280 fiskesommerarrangementer.

Artikkeltags