Gå til sidens hovedinnhold

1178 personer får hjelp til jul av Frelsesarmeen

Artikkelen er over 2 år gammel

I fjor fikk Marianne og hennes mange gode hjelpere inn 1,2 millioner kroner fra alle Julegrytene i Bergen. – Og vi håper på enda flere penger i år!

Marianne Naustdal er en evig optimist, noe som er helt nødvendig i den jobben hun har i disse tider.

Marianne er leder for Frelsesarmeens velferdssenter i Ladegården. Et senter som er blitt helt uvurderlig for svært mange mennesker i denne byen.

– Altfor mange!

Marianne står midt i nøden, har fattig-Bergen tett på – og prøver så godt hun kan å gi hjelp fra sitt lille kontor i Hans Hauges gate.

Neste uke settes det rekord hos Marianne og Frelsesarmeen i Ladegården.

En rekord hun helst skulle vært foruten – en rekord som bærer bud om den økende forskjellen i samfunnet.

– 1178 gavekort til kjøp av matvarer!

Marianne liker ikke antallet.

– Det går feil vei!

Marianne kan ikke peke på en spesiell gruppe, når det gjelder den negative tendensen.

– Vi ser egentlig en økning blant alle, både enslige og familier.

Velferdssentralen gir en hjelpende hånd også til personer bosatt utenfor byen.

– Her kommer det folk fra Askøy, Sotra og Lindås. For det meste er det vi opplever et byfenomen, om vi kan si det slik. Men vi ser og at det brer seg utover byens grenser. Dessverre, blir vi aldri arbeidsledig!

Hver uke hele året igjennom hentes det mat fra Matsentralen i Åsane. Denne kjøres så til Ladegården der den sorteres og pakkes i poser til de trengende.

– Til jul er det litt enklere. Da får alle som har skrevet seg på lister, gavekort til kjøp av matvarer hos matvarekjeden Kiwi som vi samarbeider med.

Men for å kunne finansiere det hele trengs det støtte fra bergenserne, og i hele førjulstiden vil du kunne treffe på julegrytene og grytevaktene til Frelsesarmeen på flere plasser i byen.

– Vi er på Torgallmenningen ved Galleriet, og ikke langt unna har vi og en gryte stående på Festplassen. Ute av Bergen Sentrum vil du kunne finne gryte også på Lagunen.

– Og husk: har du ikke småpenger, er det mulig å vippse oss penger!

Noen steder blir grytene å finne bare på torsdager, fredager og lørdager – og dette gjelder Laksevåg senter og Åsane storsenter.

Og for at ingen skal glemme Frelsesarmeens mange gode hjelpere, blir det en julegryteaksjon på Torgallmenningen torsdag til lørdag med telt hvor det serveres gratis kaffe og nystekte vafler fra kl. 1100 til 1700.

– Og lørdag kl. 1900 blir det for første gang julekonsert i Slettebakken kirke. Grieghallen ble for dyr å leie, så vi flytter med vårt gospelkor til Slettebakken og sørger for en nydelig inngang til julen. Den konserten bør folk få med seg!