De populære dagene i Sandviken kan i år markere et aldri så lite jubileum. I år går dagene av stabelen for 10. året!

Som de fleste andre «dager», begynte disse i Sandviken i det små, men de har vokst seg store og ikke minst innholdsrike.

Ønsker flere med

– Men vi kunne absolutt tenkt oss at enda flere fra bydelens organisasjonsliv ville være med. Disse to dagene hver høst bør jo være en flott arena å vise frem egen aktivitet på, påpeker Egil Sunde som er daglig leder ved Bergen Kommunale Kystkultursenter.

Sunde var blant initiativtakerne til Sandviksdager-.

– I bydelen finnes både buekorps, speidere, idrettslag og velforeninger vi svært gjerne ville hatt med. De har alle fått sjansen.

Sunde minnes etter tredje året med Sandviksdager, hang arrangementet litt i luften.

– Tryggve Fett og Astrid Strømsnes fra Gamle Bergen Museum og jeg tok tak, og i dag fungerer vi som koordinatorer. Vi er så heldige å ha en rekke ildsjeler rundt oss. Uten disse heller ingen Sandviksdager. Så enkelt!

Årets «dager» følger det tradisjonsrike mønsteret fra foregående år.

– Store deler av Sandviksdager foregår rundt Norges Fiskerimuseum og Kystkultursenteret, men spennvidden i programmet er likevel stort, forklarer Egil Sunde.

– Legg spesielt merke til at vi har fått på plass veteranbåtrute Vågen–Kystkultursenteret/Fiskerimuseet–Gamle Bergen. Begge «Beffene» kjører i ruten under dagene. Smått, men godt, og i tråd med de historiske rutene 100 år tilbake. Og det er gratis!

Litt lenger ute i Sandviksbukten gleder gjengen rundt Gamle Bergen seg til denne første koblingen mellom Sandviksdager og Skillingsbollens dag.

Siste med «levende museum»

– Dette blir første gangen vi har flyttet denne familiedagen til Sandviksdager, og vi gjør det fordi vi mener den absolutt hører med nettopp på et slikt arrangement, sier markedssjef ved Bymuseet, Astrid M. Strømsnes.

På Gamle Bergen markerer morgendagen også den siste av familiesøndagene, og som markedssjefen sier:

– Dette blir og siste sjanse for å oppleve «levende museum» denne sesongen som forresten har vært veldig bra på Gamle Bergen.

Vi har nevnt Kystkultursenteret og Gamle Bergen, men det blir gratisaktiviteter både på kunstverkstedene i Sandviksbodene og Bergen Arkitekthøgskole pluss omvisning på Ytre Sandviken renseanlegg og hos nonnene på klosteret Marias Minde i Ytre Sandviken.