Veldig populær sommerskole

For denne ivrige gruppen med padlere var forholdene på fjorden prima. Nærmest vindstille ga maksimal uttelling på den lille rundturen. (Foto: TOM R. HJERTHOLM)

For denne ivrige gruppen med padlere var forholdene på fjorden prima. Nærmest vindstille ga maksimal uttelling på den lille rundturen. (Foto: TOM R. HJERTHOLM)

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

De 28 barna er spente som bare det. Mange opplevelsesrike dager venter både til lands og på sjøen. Redningsselskapet første av to populære sommerskoleuker er sjøsatt Sandviken.

DEL

– Her i Region Vest som omfatter Hordaland og våre nabofylket i både sør og nord, har vi til sammen åtte sommerskoler fordelt på Måløy uke 26, Sandviken uke 26 & 27, Alvøen uke 26 & 27, Haugesund uke 26 og Stavanger uke 26 & 27.

Dag Kjetil Tufte på Redningsselskapets kontor på Nordnes har fulgt utviklingen på disse sommerukene de siste årene.

Brer seg langs kysten

– Dette vokser og brer om seg, og ikke bare her i Bergen, men også andre plasser langs Vestlandskysten.

Tufte forteller at takket være mange gode medspillere har det og vært mulig å holde tritt med ønskene for disse sommerskolene.

– Til den nye sommerskolen i Haugesund denne uken fikk vi for eksempel en båtpakke fra Gjensidige stiftelsen, opplyser Tufte.

– I år fikk vi og støtte (15 000 kroner) fra Norges Sildesalgslag til innkjøp av nytt fiskeutstyr i regionen. Det kommer godt med da det er mye slitasje på fiskeutstyret. Campelen på Bryggen støttet også oss lokalt i år som de har gjort de siste år med sluker og svivler. Dette trengs da det er det storforbruk av sluker.

Totalt er det 105 barn og unge som denne uken får smaken på det maritime her vest.

I Alvøen er 22 barn og fullt på skolen denne uken. I neste uke er det fremdeles noen få plasser igjen, om noen skulle fatte interessen.

I så fall er det bare å gå inn på Redningsselskapets side og finne mer informasjon.

– Men i Sandviken er det fullt begge ukene, forteller hovedinstruktøren denne uken, Theodor Eide (18).

Både han og neste ukes hovedansvarlige, Emma Furland (19), har bakgrunn fra selskapets ungdomsorganisasjon.

– Barna er fra 9 – 13 år, og en god del av disse var og med her i fjor, opplyser Theodor.

Barn med ulik bakgrunn

Barnas bakgrunn for å kaste seg på en sommerskoleuke i Sandviken er ulik.

– Noen har kanskje en fritidsbåt i familien, mens andre kommer for å lære å bli mer trygg på sjøen.

På skolebenken er det litt teori innendørs. Sjøvett og det å kjenne sjømerkenes betydning er ett av emnene – og så lærer de litt førstehjelp. Men mest av alt foregår skolen og aktivitetene utendørs.

Fra hovedkvarteret på Kystkultursenteret legger barna ut på både padleturer, småturer i seilbåt, motorbåt og så er det robåtturer med fisking.

Og til alle disse aktivitetene kunne en ikke få bedre vær enn det som tittet frem over Byfjorden i går.

Artikkeltags