Isen tålte stormen med glans

 Isen på Slåtthaug er «like rundt hjørnet» og i morgen kan de første skøyteløperne seile rundt på isovalen. Foto: TOM R. HJERTHOLM

Isen på Slåtthaug er «like rundt hjørnet» og i morgen kan de første skøyteløperne seile rundt på isovalen. Foto: TOM R. HJERTHOLM

Av

Innfrysingen var i gang. Så kom tirsdagsstormen med full tyngde. Kvist og lauv kom fykende. Det kunne fort blitt ny utsettelse. Etter iherdig jobbing, blir det likevel sesongåpning nå!

DEL

Banemannskapene på Slåtthaugisen måtte utpå og fjerne alt som stormen sendte ned over Fanabygden.

Og alt av hjelpemidler måtte i bruk på en sådan dag.

Enda litt til

– Også løvblåseren kom til nytte.

Bjørn Nilssen er klar for en ny runde med den ene av de to isprepareringsmaskinen – og 2013-modellen rusler rolig rundt, og siste rest av «flygebosset» høvles bort.

– Nå gjenstår å bygge isen opp noen centimeter til, så ...

Prepareringsmaskinen sitter Bjørn Nilssen og kjører runde etter runde, mens Petter M. Jensen følger interessert med utenfor putene som omkranser isbanen på Slåtthaug. Foto: TOM R. HJERTHOLM

Prepareringsmaskinen sitter Bjørn Nilssen og kjører runde etter runde, mens Petter M. Jensen følger interessert med utenfor putene som omkranser isbanen på Slåtthaug. Foto: TOM R. HJERTHOLM

Kollega Petter M. Jensen står ringside. Det har siste tiden vært jobbet både sent og tidlig - i daglys og mørke med både oppmerking av banen, vanning og innfrysing, vanning og innfrysing.

Ventetiden på Slåtthaug ble litt lenger enn først tenkt. Anleggsarbeidene og spesielt all skytingen i forbindelse med Slåtthaug idrettspark, førte til at alt ble skjøvet på.

Før anleggsarbeidene tok til, måtte idrettsetaten tømme fryseanlegget for ammoniakk.

– Og før vi nå kunne starte innfrysingen, måtte anlegget trykktestes. Da oppdaget vi en lekkasje. Problemet tok noen få dager å fikse, men ble ordnet så raskt som mulig,. forklarer Jarle Borlaug som er driftssjef for idrett i Bergen kommune.

I den forbindelsen byttet man og en pumpe, men siden har det gått slag i slag.

– Vi fikk til og med alt regnet vi drømte om for å bygge opp isen.

Og Borlaug kommer med gladmeldingen alle har ventet på:

– Vi har ennå ikke det vi kan kalle superis, men velger å åpne for fredagstrening fra i morgen kl. 0900–2000.

Om det planlagte KM-allround går etter programmet vites ikke nå. Uansett blir isflaten åpen for publikum lørdag 15–17 og søndag 15–20 – begge dager etter stevneslutt.

– Både på hjemmesiden og på Facebook, Etat for idrett, kan folk holde seg orientert om hva som skjer på Slåtthaug fremover. Her vil vi legge ut siste nytt om åpningstider osv.

Hvor lenge det nå blir kontinuerlig isflate på Slåtthaug, vites ikke.

Åpen alle dagene

Men som Borlaug sier:

– Vi forlenget forrige sesong med én uke. Hva det blir til ut på våren, må vi vente og se. Det normale er jo at vi holder isen til et par uker ut i mars, så får vi se.

For veldig mange er Slåtthaug et naturlig sted å kose seg i jul og romjul.    Foto: TOM R. HJERTHOLM

For veldig mange er Slåtthaug et naturlig sted å kose seg i jul og romjul. Foto: TOM R. HJERTHOLM

Akkurat nå er nok de skøyteinteresserte publikumet mest opptatt av det blir is – til jul og romjulen.

– Det blir åpent hver dag, også helligdagene – men vi anbefaler som sagt alle å holde seg orientert via nett og Facebook.


Artikkeltags