Giske Eggen i Sparebanken Vests avdeling for kommunikasjon- og samfunnsansvar forklarer bakgrunnen for den helt spesielle julekalenderen som endte med gaven til Thomas.

– Sparebanken Vest deler hvert år ut store summer til samfunnsnyttige formål, og i den forbindelse ønsket vi også å skape litt intern stolthetsfølelse.

Potten var på 2,4 mill.

Før om årene har hver ansatt fått et gavekort på 500 til 1000 kroner. Nå fikk hver 4000 kroner som skulle doneres til et veldedig prosjekt som ansatte ildsjeler i banken på forhånd skulle fronte.

– Det dreide seg om en pott penger på til sammen 2,4 millioner kroner.

De bankansatte skulle sende inn forslag på egne prosjekter.

– Vi ble oppfordret internt til å komme med ting vi brant for. Jeg kom med mitt, og i tillegg var det 14 andre som la frem sine, forklarer Thomas.

– Grunnen til at det ikke ble 24 «luker» på vår kalender, var at vi ønsket at alle forslagene skulle skinne like sterkt – og vi landet på hverdagene i julemåneden, opplyser Eggen.

Alle prosjektene skulle presenteres via en personlig video. Hver ildsjel skulle stille seg foran et kamera med sin historie.

– Da alle de ansatte hadde sett videoene, skulle så hver avgi én stemme til prosjektet de mente burde få deres 4000 kroner.

– Det var ufattelig spennende, da jeg fikk beskjed om at jeg var én av 15 som var i julekalenderen – og dermed med i kampen om disse midlene. Brukte noen timer på en video før jeg følte det satt sånn noenlunde. Tenkte ... dette er de 30 sekundene du har for å presentere det du brenner for.

Thomas klarte på alle måter å nå frem med budskapet, og kunne dra av gårde med 548 000 kroner til Team Rynkebys innsamling til Barnekreftforeningen.

Da nabojenten døde

– Team Rynkeby er et nordisk samarbeid innen veldedighetssykling, og i Norge sykler vi til inntekt for Barnekreftforeningen, forklarer Thomas.

Om bakgrunnen for engasjementet sier han:

– I 2012 døde nabojenten der vi bor. Det merket vi i nabolaget, sier Thomas som selv har barn på åtte og elleve.

Faren til nabojenten var selv med i 2013 og syklet de 1200 kilometerne til Paris sammen med Team Rynkeby.

Thomas ble imponert, er selv glad i å trene og sykle – og kastet seg med!

– Nå har jeg i 2018 forpliktet meg til Team Rynkeby. Kjenner nok litt ekstra på at jeg nå og har hele banken i ryggen, sier Thomas som leder IT-driften i Jonsvollskvartalets høyborg. I takknemlighet over gaven fra banken og kollegaene, velger han å ta Sparebanken Vest-logoen med på egen Rynkeby-drakt.