Gå til sidens hovedinnhold

Garantert en soleklar vinner

Artikkelen er over 3 år gammel

Nå kan sommeren bare komme. Byens flotteste badebrygge, eller soleplass om man vil, står klar og venter på gjestene. Den blir garantert en vinner!

Svært få vet om den, men til våren, når alle brikker og den siste finishen er på plass, vil «hvermannsen» garantert sperre øynene opp på vandring rundt Store Lungegårdsvann.

– Det er bare litt igjen, et vannanlegg og litt beplantning nå til våren. En gang i april skal det være ferdig.

Første på en langsiktig plan

Prosjektleder Signe Britt Wie hos Bymiljøetaten har hatt det overordnede ansvaret for det som blir et nytt offentlig byrom, og hun er veldig fornøyd.

Bare å merke seg navnet Møllendal allmenning med en gang. Forvandlingen fra det i utgangspunktet nitriste område ved Møllendalselven utløp, går fort.

Den nye solplattingen er siste tilveksten, og danner et flott utgangspunkt for kommunens planer om å gjøre Store Lungegårdsvann til en perle til lands og til vanns.

Allmenningen er en forlengelse av Kunstallmenningen som er opparbeidet foran Kunsthøgskolen i Møllendalsveien.

– Vi hadde også utomhusprosjektet for Statsbygg foran Kunsthøgskolen, så det var veldig greit også kunne være med på resten, på andre siden av veien og ned mot vannet, forteller en fornøyd daglig leder hos anleggsgartnermester Svein Boasson AS, Sigurd L. Boasson.

Selve landskapsplanen for Møllendal Allmenning er det TAG arkitekter AS som står bak.

Leverandøren av den store trekonstruksjonen, Telebryggen, snakker selv om Solplattingen med det lille ekstra. Ingen dårlig beskrivelse.

«Byggesettet» består av to enheter – en stor solplatting, pluss en 20 meter lang frittstående flytebrygge.

Det spesielle med hele konstruksjonen er de mange benkene, forskjellige platåene og de spesielle vinklene.

For å komme ned til begge bryggene spaserer man ut på to åtte meter lange aluminiumslandganger.

Ferdig før jul

Alt av trearbeide ble utført på stedet av montørene til Telebryggen.

Solplassen inngår i byggetrinn to, og sto ferdig i slutten av november måned.

Møllendal allmenning har alle muligheter for å kunne bli møteplass i et område av byen som på alle måter er i rivende utvikling, og hvor planer for boliger og rekreasjon står i kø de kommende årene.

Når Bybanen-utbyggingen langs østsiden av vannet har stilnet om noen år, er tanken å skape muligheter for bading flere steder rundt Store Lungegårdsvann.

Møllendal allmenning inngår som sagt i et helhetlig opplegg for hele Møllendal-området, og i januar 2017 la kommunen rundt 33 millioner kroner i potten for opparbeidelse av allmenningen.

Kommentarer til denne saken