Pranzo , Galleriet:

Mat 4/10
Interiør 7/10
Service 3/10
Pris 5/10
Til sammen 4/10

Galleriet er det kjøpesenteret i sentrum med flest spisesteder. Kaffelade i første, Holbergstuen i andre, Pranzo og et konditori med middagsservering i femte. Kløverhuset har Vista og Xhibition har Wayne’s Coffee.

Pranzo er en italiensk restaurant som åpnet 17. oktober 2013. Denne lørdagen var det nesten stappfullt.

Grøtmenyen har virkelig fenget byens småbarnsforeldre. Vi fant til slutt et bord som var overfylt med tallerkener og matrester. Mens jeg dro for å bestille, ryddet min venninne bordet. Støyen var formidabel og køen sto bom stille.

Når jeg skriver, ser jeg fremdeles for meg tallet 153, den prisen som lyste på kassaapparatet, som damen foran meg skulle betale. Jeg sto i mange minutter og stirret på tallet 153 og tenkte at med normal betalingshastighet, ville i hvert fall ti mennesker ha betalt innen tallet forsvant. Jeg spurte kassedamen hva Pranzo betydde. Hun smilte og sa at det visste hun ikke (det betyr lunsj/middag). Jeg fikk beskjed om at det ville ta cirka 20 minutter før vi fikk vår Gnocchi (169 kr) og Husets lasagne (165 kr).

Vi begynte derfor gildet med å dele en Oreokake (65 kr). Deilig. Dessuten dempet det irritasjonen. Men å måtte begynne med kake ...

Mens vi ventet på middagen, oppsto det først barnegråt ved to av bordene, så begynte enda flere barn å belje. En gruppe småjenter begynte å klyve oppover veggen mens foreldrene lette etter bestikk m.m. Jeg så på det vakre barnet nærmest bordet vårt. Hun hadde begynt å belje relativt sent, men var nå helt svett i luggen av griningen. Jeg sa til meg selv: Ikke la dette gå utover bedømmelsen, ikke la dette gå utover bedømmelsen.

Men jeg klarte ikke å befri meg fra tanken om at stedets manglende logistikk bidro til all denne griningen.

Flere av foreldrene så genuint desperate ut.

Etter 25 minutters venting, ankom maten. Kvarteret før maten havnet på bordet, hadde min venninne fått beskjed om at gnocchien hadde tatt slutt. Ville hun ta til takke med Penne? Pennen var god, syntes hun. Jeg var enig. Min lasagne var saftig, men smaken bar mer preg av storkjøkken enn en distinkt pastarett fra en bedre italiensk restaurant. Tomatene smakte bra. Plutselig fløy en veps ut fra salaten, før den dalte utmattet ned på bordet. Min venninne viftet den hardhendt ned fra bordet.

Dette ga dødsstøtet for min positivitet.

Jeg gikk på do. Spurte en sur securitasvakt om å få veksle to femmere til en tier. Han pekte på en veksleautomat. Jeg bestemte meg der og da for å gå på do et annet sted. Inne på Pranzo så jeg en mor bære sin vilt sparkende og hylskrikende datter bort fra bordet.

Jeg var ikke på gråten, men jeg hadde fått nok av Pranzo, til tross for at lokalet i seg selv er trivelig og variert: lystige farger på gulvteppet, fin blanding av trebord og marmorbord, behagelige stoler. Sommerfugltapetet på kortveggene er virkelig stilig. Trivelig interiør er ikke nok. Her var det så mange småfeil, så mye å irritere seg over at jeg ikke vil anbefale stedet. Nå må det sies at dette var en lørdag hvor stressnivået lå på et intenst førjulsnivå. Men skal man først spise virkelig godt på et kjøpesenter, anbefaler jeg at du heller tar turen opp til Vista i Kløverhuset.