Fjorårets nykommer i fjor var helt klart Soya, skal man tro Inkognitos rapporter.

Se i spalten til høyre for flere anmeldelser fra året som gikk.

«FANTASTISK»

Nye Kitchen & Table imponerte også matanmelderen med sitt shabby-chic interiør. Maten startet litt tamt, men etterhvert ble den «fantastisk».

Etiopiske Horn of Africa var også et interessant bekjentskap for Inkognito i 2014. Et sted med «merkbar høynet kvalitet», var Det Akademiske Kvarter. Der ble det rapportert om svært lave priser og usedvanlig god mat.

Nama har pusset opp i året som gikk, og det falt i smak. Både maten og interiøret holder et høyt nivå, skrev BAs matanmelder under tittelen «Helt rå sushirestaurant».

BESØKTE BURGERRESTAURANT

Bergen fikk også en burgerrestaurant i 2014. Royal Gourmetburger & Gin fikk syv av ti mulige poeng.

Den beste servicen i året som gikk må Inkognito ha fått på Salsa: «Servicen er fantastisk. Flere ganger kom daglig leder bort til bordet for å passe på at vi hadde det bra.»

Ellers var Pranzo i Galleriet en aldri så liten skuffelse for BAs anmelder.

«TRAUST»

Anne & JC, som ble besøkt rett får årets slutt, var ikke en suksess. «Ganske traust sted og akustikken helt forferdelig».

Anmelderen beskrev et lavt tak, men samtidig koselig på en folkelig og lett forfinet måte.

Prisnivået var «middels pluss». Rekesmørbrødet koster 92 kroner. Det var ikke billig, men smørbrødet var overlesset med ferske, velsmakende reker, og da klager ikke Inkognito.

TRADISJONSMAT

Kafé Spesial fikk ni av ti mulige poeng fra en fornøyd anmelder. Fettuccine med pepperoni var favoritten der.

På Dr. Wiesener ble Inkognito lettere imponert. Ettersom han var hos Dr. Wiesener en torsdag, var det raspeballer på menyen. Deilig kålrotstuing, mente anmelderen:

«Flere restauranter i byen holder det tradisjonelle norske kjøkkenet i hevd. Ikke alle er like vellykkede, men på steder som Pingvinen og Dr. Wiesener funker det utmerket».

På Guandong House var vårrullretten «fattelig kjedelig», mens sursøt svinefilet (76 kr) var crispy og smaken godkjent.