Gå til sidens hovedinnhold

Ekte italiensk

Artikkelen er over 8 år gammel

Etter en kikk i speilet, prøver vår anmelder noe mer kalorifattig.

Etter et brutalt møte med speilet i sentralbadet bestemte Inkognito seg for å prøve en restaurant med moderat kaloriinntak.

Her forleden dro jeg i sentralbadet for å trene. Tenkte jeg skulle være føre var i forhold til julens kalorifest. Da jeg etter en utrolig kjedelig svømmetur sto og så meg i storspeilet, så jeg formelig for meg bieffektene av alle restaurantbesøkene i 2012.

Jeg tenkte derfor at jeg skulle velge et teststed uten julemat. Det var slik vi havnet hos Da Stefano, en restaurant/pizzeria, delikatesseforretning, bakeri og take away i Strandgaten 96.

SMAKSFEST

Da vi entret ble vi egentlig usikker på om dette kunne defineres som en restaurant. De tre hvite bordene manglet liksom alt det man forbinder med restaurantatmosfære. Men ettersom servitøren fra Brasil nødet oss til å sette oss ned ved et bord, lot vi det stå til og bestilte en Kyllingwraps (55 kr), Focaccia (55 kr) og en liten Pizza Tyrannosaur (149 kr).

Wraps er i grunnen en rett som ser bedre ut enn den er, også her på Da Stefano. Focacciaen derimot var langt bedre; brødet var ferskt og en inneholdt en mengde smakfulle ingredienser som parmaskinke, pesto og ost. Men det var ikke før en rykende Tyrannosaurpizza kom på bordet vi forsto at dette stedet er verdt å merke seg. – Mer italiensk enn dette får dere ikke pizzaen, sa eieren idet han svingte den ned på bordet vårt.

Pizzabunnen var bemerkelsesverdig fersk og god, biffkjøttet var marinert og mørt. Sammen med skinke og pepperoni, ble dette en skikkelig smaksfest.

FRAVÆRENDE

Dessverre er ikke interiøret på høyde med matkompetansen. Den enorme kjøledisken som danner en slags vegg bak bordene, gir et virkelig miserabelt kjøkkenpreg. Det kan være fantasifullt å sette bilder på skeive i taket, men det er liksom ingen som gidder å se på dem der oppe. Veggene er hvite og identitetsløse som på en fabrikk. Eneste lyspunktet er diskene med skinke, wraps, focaccia og drikke. De er fint utstilt. Bordoppdekningen er virkelig nada, og da jeg bestilte en te (25 kr) kom den i et pappbeger.

INNREDNINGEN

Kjøp nå for Guds skyld inn et sett med Con Gusto eller noe i den gaten! Dette kan bli et bra spisested, men gjør noe med innredningen: Skill butikk og restaurantavdeling! Kanskje gjestene da får en følelse av at man er på restaurant, ikke i en butikk.

Servicen, spesielt den til den brasilianske damen, var svært god. Oppmerksom og hyggelig, alltid åpen for en lengre prat da hun kom bort til bordet. Hun klagde på manglende norskkunnskaper, men det jeg hørte, virket lovende. Og Stefano selv oste av selvtillit og matkunnskap.

LES FLERE RESTAURANTANMELDELSER: