En god italiener

Ruccola har klart det andre har feilet, nemlig å gjøre et uregjerlige lokale til et varmt og trivelig sted. - Selv om det er mye fjas på hyllene, gir stedet en veldig behagelig og beroligende stemning, sier Inkognito.

Ruccola har klart det andre har feilet, nemlig å gjøre et uregjerlige lokale til et varmt og trivelig sted. - Selv om det er mye fjas på hyllene, gir stedet en veldig behagelig og beroligende stemning, sier Inkognito. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Mørt oksekjøtt, byens fineste do og behagelig stemning gir nesten full pott til Ruccola.

DEL

Det har gått nøyaktig ett år siden Ruccola startet opp. I min anmeldelse fra i fjor spådde jeg at denne restauranten ville klare seg. Det har den. Mange har feilet i dette lokalet, men Ruccola har etablert seg som en av byens bedre italienere.

På hverdagene skilter de med en knallbillig lunsj: Speilegg, omelett og slikt til 65 kroner. Om kvelden kan man, slik jeg gjorde, bestille Grillet kamskjell (115 kr) til forrett, Tagliatelle con Carne (165 kr) og Tiramisu (89 kr). Som leseren ser så er prisnivået middels.

Kamskjellene ble litt for tamme, ingen stekeskorpe og derfor for mye fiskebollesmak. En aldeles fabelaktig tagliatelle med parmesanost. Fløtesausen virket tynn, men du verden for en kraft. Oksekjøttet var kjempemørt.

– Nier! nesten ropte min venninne, da hun fikk en skje av tagliatellen. Hennes Penne Alle Noci (med valnøtter) til 145 kroner var også kraftig på smak, men ikke helt på det nivået hvor hovedretten min befant seg.

Vi delte på tiramisuen. Servitøren advarte oss ettersom den var helt, helt nylaget. – Men smaker det bra? spurte jeg.

– Ja, men den ser ikke så fin ut.

Den så ikke så verst ut og smakte utmerket.

Min venninne og jeg kom direkte fra stykket «Kjærleikens fergereiser», sterkt preget av stykkets uutgrunnelige ensomhet. Det slo meg, mens vi så stykket, at det er ingen steder i hele verden folk er mer ensomme, spesielt på innlandet, langs fjordene, inne i vikene, i Ramsvik, Eikøy. Ingen steder der lengselen gror sterkere og kommunikasjonsstoppen fortoner seg så desperat som på de små stedene i Norge.

Det er derfor det er så fantastisk med restauranter, med skravlete sensurfrie italienere. Dessverre var servicen på Ruccola litt i forsiktigste laget. Ikke noe «hei» da hun kom bort til bordet. Vennlig vesen, men en kunne nesten tro at serveringsdamen hadde vokst opp i en norsk fjord.

Ruccola har klart å gjøre dette uregjerlige lokalet til et varmt og trivelig sted. Det har ikke vært enkelt. Kroathai klarte ikke å gjøre stedet trivelig, heller ikke de andre som før har prøvd seg.

Nå skilter Ruccola med byens fineste do, mørke møbler og artig nips. Selv om det er mye fjas på hyllene, gir stedet en veldig behagelig og beroligende stemning.

Dessuten er det så rimelig at du kan unne deg et måltid her på en vanlig ukedag – og lunsjen er nesten gratis. Ruccola er herved anbefalt.

Mat: 7/10

Interiør: 7/10

Service: 5/10

Pris: 8/10

Til sammen: 7/10

Artikkeltags