Gå til sidens hovedinnhold

Et naturlig samlingspunkt

Artikkelen er over 7 år gammel

Klosteret er et staselig og historisk område hvor man ser grupper av turister til langt ut i oktober.

Klosteret Kaffebar:

Mat7/10

Interiør7/10

Service8/10

Pris7/10

Til sammen7/10

De er der for å se på de pittoreske husene. Ser man imidlertid nærmere på de staselige murfasadene på Klosteret, ser man at det ofte bare er fasaden som er av mur. Resten er tre. Klosteret 16, derimot, er mur helt igjennom. Ikke noe fake der i gården. Slik er det også inne i kaffebaren. Ekte saker.

Nydelige antikkbord, små, muntre lysekroner og litt mer hjemmesnekrede benker. Det eneste fake er tapetet som liksom skal være trepanel. I tillegg smiler den daglige lederen så ekte, som en evig sol, at man nesten glemmer at i denne byen regner det 261 dager i året.

Klostret Kaffebar har blitt det definitive samlingspunkt for nordnesboere. Den er i grunnen det virkelige bydelshuset med filmfremvisninger, quiz, konserter, fotoutstillinger og habil mat.

Jeg gikk for burgeren (189 kr), en blanding av okse og svin. Velsmakende uten å være blant byens aller beste burgere. Det som imponerte meg mest med den retten var hvor frisk salaten var. Jeg tror ikke jeg noen gang, i Bergen, har spist så store tomater som avga så deilig smak. Den samme friske salaten fant min venninne i sin Quiche med spinat og fetaost (119 kr). Paiens konsistens var usedvanlig myk og luftig, men litt nøytral på smak, og trengte å piffes opp med saltbøssen.

Vi ble sittende og se på en fireåring spille sjakk med faren sin. I andre enden satt fire skuespillere og pratet. Ingen prater med et slikt volum som teaterfolk. I grunnen litt uhøflig inne i et sånt intimt lokale. Må de absolutt «Oooooooo»-deklamere seg selv 24 timer i døgnet, tenkte jeg.

Ellers var det altfor varmt i lokalet. Til og med i skjorte. Som regel er problemet det motsatte.

Gulrotkaken (54 kr) på Klosteret Kaffebar skal visstnok være den beste i Europa. I alle fall er det det reklamen sier. Vi bestilte en på deling og fikk et stort stykke. God, men jeg har faktisk spist bedre, ikke bare i Bergen, men også hjemme. Igjen var det noe så helt igjennom ekte ved smaken, men kaken manglet noe på søthet og smidighet. Det er i grunnen bare ett kriterium for en vellykket dessert: Sorgen, søtsmakdesperasjonen idet man nærmer seg slutten.

Klosteret 16 har huset ganske mange kafeer de siste tiårene. Klosteret Kaffebar er, med alle sine kreative tiltak og spennende meny, den mest vellykkede av alle.

Kommentarer til denne saken