– Jeg har fulgt dem siden de startet. Første gang jeg så dem var på et ByLAN på Bønes for mange år siden, sier Hannelen Leirvåg.

Lørdag 27. desember er det konsert på Ole Bull Scene i anledning YAP records tiårsjubileum. Da spiller blant annet Datarock, Ungdomskulen og The Megaphonic Thrift. Det blir starten på en Norgesturne som vil fortsette i 2015, i Oslo, Stavanger, Trondheim, Haugesund og Grimstad.

SPENNENDE MUSIKERE

Sammen med Sebastian Reen venter Hannelen Leirvåg på at Datarock skal innta scenen.

– Jeg har ikke et veldig sterkt forhold til selve bandet, men musikere, som for eksempel Kjetil Møster, som man har sett andre steder også. Han har mange jern i ilden og det synes jeg er spennende, sier Reen og legger til;

– I tillegg er det andre gode band her i kveld. Megaphonic Thrift er veldig bra.

Leirvåg må si seg enig.

– Men Datarock har mange kule låter og de er kule folk. Jeg har vært på flere konserter og har aldri blitt skuffet, sier hun.

DELTE MENINGER

Foran scenen har det samlet seg en liten gjeng. Også de har litt delte meninger om hvem som er den største attraksjonen i kveld.

– Jeg er her for oss å se ONGE $USHIMANE & KOBE-WAN KENOBI, jeg, sier Karsten Haram.

Men for venninnen Gunnhild Hodnekvam er det gutta i Datarock som gjelder.

– Jeg vil kalle meg en ihuga fan, sier hun og ler.

Dørene åpnet klokken 2000 og etter planen starter showet først med DJ Drippin. Deretter kommer bandene på løpende bånd.

Datarock skal imidlertid ikke på scenen før midnatt. Men fansen har ingenting imot å vente.

– Det regnet jeg egentlig med. Men det er mye kvalitet som kommer før det også, så dette blir en bra kveld, sier Leirvåg.