Fikk politiet til å rykke ut til teateret

Fyllingsdalen Teater setter opp «The Breakfast Club», nå kalt «#Tidlig ute!». F.v. Per Magne Kristiansen, Jonas Skjelde, Pål Louis Kaupang Rasmussen, Maria Træbakken, Iben Vestrheim, Kristian Torgersen og Markus Sandvik Olsen.

Fyllingsdalen Teater setter opp «The Breakfast Club», nå kalt «#Tidlig ute!». F.v. Per Magne Kristiansen, Jonas Skjelde, Pål Louis Kaupang Rasmussen, Maria Træbakken, Iben Vestrheim, Kristian Torgersen og Markus Sandvik Olsen. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Da skuespillerne tagget «#Tidlig ute!» på Fyllingsdalen Teater kom politiet. – Det passer jo godt, sier regissøren.

DEL

– Ungdommene i «#Tidlig ute!» er en gjeng som har brutt noen regler på skolen, sier regissøren Pål Louis Kaupang Rasmussen. Derfor synes han det var helt greit at skuespillerne fikk oppleve noe lignende som ungdommene i «The Breakfast Club».

Den kjente 1980-tallsfilmen der high school-elever må sitte igjen på skolen skal bli ungdomsteater med premiere 30. april.

POLITI-RÅD

Skuespillerne bare flirer av møtet med politiet.

– Vi sto i stigen ved teaterveggen og så ut som to tullinger. Jeg begynte å skjelve litt i buksen da politiet kom. Men Kristian Torgersen satte seg bare ned og sa «tjommi, vi har tillatelse», forteller Markus Sandvik Olsen som spiller Andrew.

– Den ene politimannen ga faktisk råd om hvordan de kunne gjøre taggingen bedre, fortsetter regissør Pål Louis Kaupang Rasmussen.

– Du har vært for beskjeden, Kristian! utbryter «rektor» Per Magne Kristiansen.

– UTESTENGING

Fyllingsdalen Teater er mest kjent for barneteater.

– Ungdomsgenerasjonen fortjener noe å jobbe med, de er blitt så gode. Det er ikke mye skarre-r på scener i Bergen uten at de har vært her, mener teatersjef Jørn Kvist.

Derfor tente han da teaterskolelærer Pål Louis kom med idéen om en bergensk «The Breakfast Club».

– Jeg har lyst til å utfordre ungdommene faglig. Det er spennende å gi dem den muligheten til å vise hva de kan, synes regissøren.

– Den andre grunnen er at jeg synes temaet er kjempeviktig. Det handler om utestenging, mobbing og fordommer. Selv i 2014 blir folk puttet i båser: «Du er en nerd». Jeg får høre at folk bytter skole fordi de blir satt i bås.

RØYKER «HASJ»

I «The Breakfast Club» røyker elevene marihuana.

– Det blir ikke ekte hasj på scenen, da hadde ungdommene blitt sendt ut, sier regissøren med et smil.

– Marihuanaen blir bare brukt for å fremheve noen ting i filmen. Men det er en reell ting, ungdom bruker det.

Kristian Torgersen har rollen som den opprørske John, Markus Sandvik Olsen spiller atleten Andrew, Iben Vestrheim skal gi liv til emoen Allison, Jonas Skjelde spiller nerden Brian og Maria Træbakken er «prinsessen» Claire, Molly Ringwalds rolle.

KJENNER SEG IGJEN

Skuespillerne har selv kommet med tittelen «#Tidlig ute!», og sprer ordet på Instagram og Facebook. De synes det er kult at «The Breakfast Club» settes opp.

– Det er et ungdomsstykke, og det er det ikke så mye av i Bergen. Det er en mulighet til å prestere i det vi er god på, understreker Maria.

– Vi kan kjenne oss igjen i presset fra voksne. Du må prestere godt på skolen og i sport, forteller Markus.

– Det jeg synes er spennende, er at en kan relatere seg til hver skikkelse, sier Jonas.

– «#Tidlig ute!» sier mye om at du må lære en person å kjenne før du kan dømme, mener Iben.

Advokat og styreleder Per Magne Kristiansen har fått rollen som rektor.

– Rollen er veldig artig, sier han.

– Får du tid til dette som advokat?

– Jeg føler behov for å ha noe helt på siden, og synes det er drita gøy. Jeg får jobbe med ufattelig flinke ungdommer tett på livet. Det er berikende.

Artikkeltags