Gå til sidens hovedinnhold

For en suppe!

Artikkelen er over 8 år gammel

– Man kan bare drømme om hva disse folkene kan få til i et større restaurantlandskap, mener BAs matanmelder.

For det er trangt på Cafe Bastant. Etter tredje forsøket fikk vi endelig plass. Ryktet om stedets fortreffelighet gjør det vanskelig å få bord. Å få muligheten til å sitte i en av de to ørelappstolene, vil være det samme som at David Beckham vinket deg bort til bordet sitt. Synet av de to komfortstolene midt mellom alle krakkene minnet meg om Starbuckskafeene i utlandet: man ser inn gjennom vinduet og får øye på en deilig ørelappstol, men havner til slutt på en pinnestol laget av en metroseksuell sadist. Min bechterewsridde venninne måtte straks legge seg nedpå etter Bastant-besøket.

SATT PÅ PLASS

Ellers noe å kritisere? Veldig vanskelig å få oversikt over hva de tilbyr. Dessuten måtte servitøren sette meg på plass da jeg ba om en liten og en middels suppe.

– Det har vi ikke.

– Å?

– Vi har liten suppe og vanlig suppe.

Ok da, ditt petimeter, men er du ikke klar over at en servitør skal være positiv og overbærende. Å irettesette en gjest, vitner om høy nerdefaktor. Dessuten fikk jeg nok av slike ydmykelser i løpet av mine ni år blant de sosialt uintelligente på universitetet.

BIBELSK SUPPEBOLLE

Bortsett fra at det er trangt og litt ubehagelig, er dette en virkelig interessant nykommer. Estetikken er bedre tenkt gjennom enn på de aller fleste spisestedene i byen. Jeg likte godt maleriet av en eldre mann i dress der han står og ser bastant på gjestene. Man finner også en fargerik imitasjon av Leonardos Jesu siste måltid-freske hvor det står Bastant på suppebollen til Jesus. Stedet er i det hele tatt trendy og oppfinnsomt.

HØY KVALITET

Jeg prøvde tre av dagens fire supper. Både Bacon og løk (liten = 80 kr), Goulashsuppe (vanlig = 100 kr) og Potet og purreløk (vanlig = 100 kr) holdt svært høy kvalitet. Rene ingredienser og ekstra god smak. Focacciaen som serveres til suppen inneholdt en perfekt saltet skorpe og understreket stedets høye håndverksnivå. Deilige cupcakes (30 kr per stykk). Det slo meg at her er det ekstra dyktige kokker samtidig som det forundret meg at så dyktige kokker er tilfredse med å lage så få retter.

Man kan jo bare drømme om hva disse folkene kan få til i et større restaurantlandskap.