Gå til sidens hovedinnhold

Gode «bullar»

Artikkelen er over 8 år gammel

IKEAs kjøttboller kan måle seg med langt dyrere varianter. Les restaurantanmeldelsen her.

Nye Ikea har åpnet et steinkast fra Gullgruven. Restauranten inne i det nye Ikea-bygget er større, men egentlig ikke særlig finere enn på det gamle Ikea. Det er i grunnen merkelig, spesielt med tanke på at de dekorerer med egne møbler, at de ikke satser på å forføre publikumet med et mer spennende design.

Spisesalen er lys, åpen, naken og tom, men ikke direkte trist. Det er noe muntert ved å sitte på Ikea-restauranten bøyd over Ikea-katalogen 2013 mens man ser folkene studere sidene som om man her kan finne et svar på om det fins et evig liv. Ja, faktisk er det i dag flere som leser IKEA-katalogen enn Bibelen.

VARIERT SERVICE

Da vi ankom restauranten var køen liten. Selve området hvor det er selvbetjening, bestilling og kasser, er mye større og penere enn før. Småkrangling mellom servitørene førte til at de ikke engang hilste i de deiset Ribbetallerken (119) og Kjøttboller (stor 89 kr) på tallerkenene. Mangel på service ble kraftig kompensert idet vi kom til kassen. Der satt en svenske med et overskudd av velvilje og humør.

Jeg startet med forretten kalt Smögen tallerken, som besto av reker, fisketerrin og to små laksestykker til den utrolige pris av nitten kroner. Godt var det også. Ribben manglet sprø svor, mer som gummi, egentlig. Kjøttet var helt akseptabelt. Kjøttbollene var like gode som de pleier å være. Det er nesten frekt å si det, men Ikea sine kjøttboller holder samme standard som de man spiser på for eksempel Naboen. Hylleblomst cupcaken (9 kr) var aldeles utrolig deilig. Jeg tror faktisk dette var den beste cupcaken jeg noen gang har spist – på Ikea. Det er nesten pinlig å måtte innrømme det.

SOSIALDEMOKRATI

Skal man beskrive Ikea med ett ord, er det ordet sosialdemokrati som først kommer en i hu. Man føler seg uvilkårlig hakket mer sosialdemokratisk enn Martin Kolberg der man sitter og mesker seg på Ikea-restauranten og følger tverrsnittet av Bergens befolkning rasle forbi med handlevognene.

Ikea har også en Bistro. Der er det kun ståplasser. Det er virkelig fullstendig misforstått. Her har man gått rundt i den enorme bygningen som ikke har en eneste sitteplass, for så, etter å ha betalt i kassen, å finne ut at det ikke er mulig å hvile føttene. To luftige pizzabiter pluss en cola zero kom på 35 kroner. Det sier man ikke noe på.

Så lenge maten er såpass god som den er og prisene såpass rimelige, kan ikke engang snobbete gourmeter fnyse av IKEA sin restaurant. Men, Ingvar Kamprad, jeg skulle gjerne ha opplevd et mer spennende interiør og mer imøtekommende servitører.

Flere restaurantanmeldelser: