Gå til sidens hovedinnhold

Halvbra Buddha

Artikkelen er over 8 år gammel

Hadde maten vært på nivå med interiøret...

Da, mener BAs matanmelder, hadde alt vært på stell på Buddha Café. Her følger anmeldelsen:

«Noen ganger ankommer restaurantanmelderen for tidlig, før restauranten har fått satt seg. Buddha Café hadde vært åpen i to uker og lite hadde satt seg. Vi fikk beskjed om at de ikke hadde noen fast meny ennå. De satset visst på julebord nå de første ukene før de skulle gå over til thaimat. At en thairestaurant satser på norsk mat, julemat, i julebordsesongen synes jeg er en usedvanlig dårlig idé.

Hvem vil spise julemat på Buddha Café? Ikke jeg i hvert fall.

THAI-LUKSUS

De hadde ennå ingen skreven meny da vi kom dit, men kunne tilby en lunsj bestående av Kylling satay (49 kr) til forrett, Kyllingburger curry (160 kr) og Nudler med kongereker til hovedretter (170). Vi gikk for alt dette. Vi satte oss ned i de myke og komfortable skinnstolene, og så rundt på de ulike Buddha-statuene.

Interiøret er virkelig gjennomtenkt og gjennomført. Gullfargene blander seg nydelig med de mørke møblene. Små lysekroner krydrer taket og får alt til å se rikt og asiatisk ut.

Dette er definitivt den peneste thairestauranten i byen. Buddha Café gir virkelig gjestene et estetisk løft. Inne på toalettet brant et levende lys slik at man fikk en følelse av velvære à la et hotellopphold på Banyan Tree – for den som kjenner til denne asiatiske luksuskjeden.

KALDT

Min venn mente at det var kanskje 16 grader i rommet, jeg tippet at det var rundt ti. I alle fall var det så kaldt at vi begge begynte å fryse. Og når man fryser hjelper det lite uansett hvor god maten er. Man klarer ikke å nyte det.

Kylling satayen inneholdt litt for lite peanøttsaus, men både kylling og saus smakte godt og riktig. Kyllingburger curry var rett og slett kyllingkjøttkaker i kokossaus og grønnsaker. Rikelig porsjon, men selve burgeren var knapt middels.

Nudlene i Nudler med kongereker var virkelig gode, også tilbehøret til denne retten var svært godt. Men mer crunchy & spicy kongereker neste gang takk. Ellers fikk vi gratis frukt til dessert. En fin gest. Allerede da vi ankom, bestilte vi jasmin-te (25 kr). Den kom ikke. Etter å ha minnet dem på teen tre ganger, ankom en litt for tynn jasmin-te. En av kelnerne behersket både norsk og engelsk i så liten grad at det var et problem. Men et ydmykt og vennlig smil hjelper en masse. Dessuten, den daglige lederen var svært hyggelig og grep inn dersom det oppsto et problem.

Rendyrker Buddha Café det thailandske samtidig som de legger vinprisene på to ganger polpris og får mer struktur på service og meny, vil dette kunne bli en verdig konkurrent til Ichiban og Kroathai. Den er jo allerede den vakreste».

Flere restaurantanmeldelser: