Bergen Filharmoniske Orkester har 250-årsjubileum i år. En av de største satsingene er «Digitalt Konserthus», en gratis strømmetjeneste. På torsdag strømmes orkesterets konsert i Grieghallen kl 1930 på digitaltkonserthus.no, med Prokofievs første symfoni, Tsjaikovskijs femte symfoni og Olav Bergs bratsjkonsert.

– Vi håper at strømmetjenesten skal bli populær i seg selv, og at vi får et publikum der ute, sier informasjonssjef Henning Målsnes. Andre orkestre har fått større oppslutning om konsertene sine etter strømming på nett.

HD-KAMERA

– Det er topp bilde- og lydkvalitet. Vi har etablert et permanent studio i Grieghallen, forteller Målsnes. Seks kameraer med HD-kvalitet filmer konsertene. Opptakene vil være gratis tilgjengelige i 30 dager.

– Vil dere innføre betaling etterhvert?

– Vi har ikke planer om det. For oss er det viktig at det er gratis og vi når ut til så mange som mulig. Det er en av de viktigste satsingene vi har i jubileumsåret. Vi hadde heller ikke klart det uten støtte fra Stiftelsen Kristian Gerhard Jebsen, påpeker informasjonssjefen.