Heavy metal-humorist

Forrige gang Steve Hughes var i Bergen, i 2009, ble det toppmøte mellom ham og Enslaved-gutta.

Forrige gang Steve Hughes var i Bergen, i 2009, ble det toppmøte mellom ham og Enslaved-gutta. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Den australske komikeren Steve Hughes er kompis med de hardtrockende gutta i Enslaved.

DEL

- Jeg kaller meg en heavy metal-humorist fordi humoren min, i likhet med metal, ikke er skreddersydd for at alle skal like det. I motsetning til mye av dagens underholdning, sier den hardtslående og samfunnskritiske komikeren til BA.

I tillegg har han en fortid i metalband, betegnende nok med bandnavn som Slaughter Lord og Mortal Sin. Forrige gang Steve Hughes var i Bergen, i 2009, ble det toppmøte mellom ham og Enslaved-gutta.

-– Vi hadde planlagt å sees igjen, men de er ute og spiller nå, forteller han.

– Føltes det som å være i en metal-hovedstad forrige gang du var i Bergen?

– Dere har jo mange bra band. I tillegg benyttet jeg anledningen til å dra dypt inn i skogen og få tatt noen «nordisk metal»-bilder, minnes komikeren med den dype, australske røsten og den rungene, mørke latteren.

På tross av harde holdninger, innrømmer han i et you tube-innslag fra Apollo Theatre at han også har sans for artister som Enya.

– Hun er jo episk i de beste tingene hun gjør. Jeg liker ekte kunstnere, uansett sjanger. Kate Bush er en annen som ikke akkurat er metal, men som man uansett må verdsette for det unike i det hun gjør.

RÅFERSKT MATERIALE

Forestillingen som gjester Rick's i kveld, har undertittelen «While it´s still legal». Materialet er så ferskt komikeren innrømmer at det strengt tatt ikke er helt ferdig.

– Forventer du å bli forbudt med det første?

– Ikke personlig, nei. Det handler mer om at stadig mindre blir lov, det er mer og mer som drukner i politisk korrekthet. Det er som om man kveles i en overbeskyttende holdninger. Jeg tror ikke folk er så sensitive som man kan få inntrykk av.

Selv om han er rock'n'roll, så er ikke Steve Hughes røffere i kantene enn at han også slipper til på «Michael McIntyre's Roadshow» og på «Live at the Apollo», Høydepunkter derfra finnes på Youtube.

– Jeg er en del røffere i klubbformat enn det jeg er på tv-showene, ikke minst nå som jeg prøver ut nytt materiale, innrømmer han.

Samtidig er han også en av dagens mest samfunnskritiske komikere, så ikke bli forunderet om ham det kommer en og annen storpolitisk utlegning innimellom også.

Artikkeltags