Her kan det komme nytt kjøpesenter

Etter det BA kjenner til, kan Nedre Korskirkeallmenning 1 og 1A bli kjøpesenter.

Etter det BA kjenner til, kan Nedre Korskirkeallmenning 1 og 1A bli kjøpesenter. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Sparebanken Vest flytter ut av sine lokaler i 2015.

DEL

Etter det BA kjenner til, er et kjøpesenter er på vei inn i den gamle bankbygningen. Det er AB-eiendommer som har kjøpt de ærverdige lokalene i Nedre Korskirkeallmenningen 1 og 1 A i Bergen sentrum.

AB Eiendommer kan imidlertidig ikke bekrefte om det vil komme et kjøpesenter til allmenningen.

– Vi er nå i en tidlig planleggingsfase av prosjektet, og finner det således ikke riktig å gi noe informasjon utover at vi har fått en god del henvendelser fra forskjellige potensielle leietakere, opplyser Benedicte Pedersen, markedssjef i AB-Eiendommer A/S.

UTELUKKER INGENTING

– Noen uttrykker ønske om å ville leie hele bygningsmassen, andre gir utrykk for spesifikke deler av bygget, sier Pedersen.

– Men kan dere bekrefte at det kommer et kjøpesenter?

– Vi har både vært og er i dialog med flere av interessentene, og vil derfor på nåværende tidspunkt ikke utelukke noe, forteller markedssjefen til BA.

AB-Eiendommer informerer at de vurderer alle søknader nøye.

FORNYING AV KORSKIRKEALLMENNINGEN

Nedre Korskirkeallmenningen, Skostredet, Sparebankgaten og Bankgaten skal alle rustes opp for millioner. Plassen blir bilfri og kommunen vil gjenskape allmenningens tradisjonelle utseende.

Hele kvartalet der bankbygningen er i dag, står til disposisjon. Bygningene er koblet sammen med gjennomganger til hverandre.

BA har vært i kontakt med Henning Warloe (H), byråd for byutvikling, klima og miljø om saken. Han sier på generelt grunnlag at han stiller seg positiv til næringsvirksomhet i området.

Artikkeltags